Sulejman Tihić se oporavlja u Sarajevu: Prati situaciju u stranci i na političkoj sceni u BiH

tihic-aa

Sulejman Tihić se oporavlja u Sarajevu: Prati situaciju u stranci i na političkoj sceni u BiH

Nepuna četiri mjeseca nakon operacije u Heidelberg University Hospital u Njemačkoj, lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić nastavlja postoperativni oporavak u Sarajevu, potvrđeno je Anadoliji u SDA.


U toj stranci navode kako nisu tačne špekulacije koje proteklih dana kruže političkim Sarajevom, a prema kojima je Tihić ponovo bio na operaciji u Njemačkoj.

Ljekari u Sarajevu prate zdravstveno stanje čelnika SDA, a i kontrolni nalazi će biti obavljeni u glavnom gradu BiH, nakon čega će biti upućeni u Njemačku.

Na pitanje kada bi se Tihić mogao vratiti uobičajenim radnim obavezama, u SDA su kazali da on prati situaciju u stranci i na političkoj sceni u FBiH, posebno dogovore oko implementacije presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu “Sejdić-Finci”, kao i da je u redovnoj komunikaciji sa čelništvom navedene stranke. Upoznat je i sa odlukama stranke, a i u vezi sa tehničkim aktivnostima za Opće izbore ove godine.

“Ljekari su Tihiću preporučili snižavanje intenziteta aktivnosti i on ozbiljno sluša savjete ljekara”, kazali su u vrhu SDA.

Brojni su se proteklih mjeseci interesirali za Tihićevo zdravstveno stanje. Među njima i turski ministar vanjskih poslova Ahtmet Davutoglu koji je telefonom kontaktirao Tihića i prenio mu pozdrave i selame turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana i predsjednika Abdullaha Gulla.

“Ministar Davutoglu mi je ponudio svaku vrstu pomoći. On je rekao: ‘Vi trebate Bosni i muslimanima’. Takve riječi su me jako obradovale u ovim trenucima”, prenio je ranije Tihić.

Od djetinjstva do sada, Tihić je imao ukupno četrnaest operacija, počevši od krajnika, slijepog crijeva, zapetljanja crijeva, povrede noge, kuka, debelog crijeva, pluća…

(Oslobođenje)
sda.ba