Sulejman Tihić posjetio ambasadu Saudijske Arabije u Sarajevu i upisao se u knjigu žalosti

img_4154

Sulejman Tihić posjetio ambasadu Saudijske Arabije u Sarajevu i upisao se u knjigu žalosti

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić se danas, u svoje i u ime SDA BiH, upisao u knjigu žalosti otvorenu u Ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije u Sarajevu povodom smrti saudijskog prestolonasljednika princa Sultana bin Abdulaziza al Sauda.

Predsjednik Tihić je ambasadoru, prijateljskom narodu Saudijske Arabije i kraljevskoj porodici prenio najiskrenije izraze saučšća Stranke, Bošnjaka i svih bosanskohercegovačkih građana u povodu gubitka prestolonasljednika, člana kraljevske porodice i jednog od sinova utemeljitelja države.

Ambasador Eid Mohammed A. Althakafi je Tihića upoznao sa nedavno održanom sjednicom saudijskog kraljevskog suda kojoj je prisustvovao i kralj Abdullah bin Abdulaziz i na kojoj je jednoglasno donesena odluka o određivanju princa Najefa, ministra unutrašnjih poslova i kraljevog polubrata, za prestolonasljednika odnosno prvog u nasljednom nizu. Ovom odlukom je pokazana i dokazana sloga i jedinstvo unutar kraljevske porodice koja je u posljednje vrijeme često problematizirana i dovođena u pitanje.

Ovom prilikom još jednom je naglašeno i podcrtano istinsko prijateljstvo i briga saudijskog naroda i Kraljevstva za državu Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane.

sda.ba