Srbija nastavlja proganjati podrinjske patriote

naser-oric-prezivio-sam-tri-atentata1-400x188

Srbija nastavlja proganjati podrinjske patriote

Progon Bošnjaka Podrinja koji su se suprotstavili agresiji i stali u odbranu svoje domovine i naroda, nastavlja se u režiji centara moći u Srbiji. Posljednji u nizu pokušaja diskreditacije je najava progona heroja Nasera Orića, Hakije Meholjića i drugih branitelja Srebrenice. Ovakvi ataci nisu ništa drugo do pokušaj da se izjednače žrtve i agresori.


Upozoravamo sve one koji režiraju ovakve akcije kako nećemo mirno posmatrati daljnju diskreditaciju i omalovažavanje branitelja Podrinja i Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo javnost kako je komandant odbrane Srebrenice i heroj iz Podrinja Naser Orić dokazao svoju nevinost u Haškom tribunalu i oslobođen odgovornosti za zločine. Nosioci pravosudnih funkcija u Srbiji, potpomognuti istomišljenicima iz Republike Srpske i nekih institucija BiH, koji stoje iza ovakvih napada, trebali bi javno poderati svoje diplome. Ne može za iste optužbe jedna osoba dva puta biti osuđena.

Ovo je još jedan napad na građane Bosne i Hercegovine s ciljem izjednačavanja krivice, destabilizacije opšteg stanja i pokušaj stvaranja opšteg haosa s ciljem rastakanja nezavisne i suverene države. Ovaj napad je još jedan u nizu smišljenih poteza kojima se želi zaustaviti povratak Bošnjaka u RS.

Podsjećamo sve one koji stoje iza ovakvih, dobro osmišljenih strategija, kako je nemoguće izjednačiti odgovornost svih za ratna stradanja, zločine i razaranja. Zvanični izvještaji nadležnih institucija su označili više od 25.000 onih koja su osmislili, naredili, izvršili i pokušavaju prikriti genocid u Srebrenici. Najveći broj zločinaca danas uživaju zaštitu vlasti u Republici Srpskoj i Srbiji. Oni moraju doći pred lice pravde i objelodaniti svoju ulogu. Hiljade je drugih pripadnika VRS i MUP-a RS učestvovalo ili naredilo zločine protiv čovječnosti, progon, etničko čišćenje, genocid.

Pozivamo nadležne državne organe da zaštite svoje građane, a sve patriote pozivamo da lociraju i javnosti predstave pomagače agresorskim atacima u domaćim institucijama i organima vlasti, kako bi se zaustavili daljnji pokušaji rastakanja države preko leđa najboljih sinova Bosne i Hercegovine.

(RO SDA Srednje podrinje)