Skupština smijenila Vladu: U Tuzlanskom kantonu okončana vladavina Mirsada Kukića

d03c983663fd0e71c9687d9da03d188f

Skupština smijenila Vladu: U Tuzlanskom kantonu okončana vladavina Mirsada Kukića

Dijeljenje

Novu većinu u Tuzlanskom kantonu čini devet zastupnika SDA, tri zastupnika DF-a, po dva SBB-a i  SBiH, kao i Žarko Vujović i Husein Tokić iz SDP-a i Smajo Mandžić iz PDA.

Nakon završetka konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona novi predsjednik Žarko Vujović sazvao je novu sjednicu hitnog karaktera. Na sjednici je predložena tačka dnevnog reda na kojoj se traži smjena Vlade Tuzlanskog kantona te odluka po kojoj će posao ministara privremeno preuzeti sekretari ministarstava.

Incijativa za smjenu Vlade TK usvojena je sa 19 glasova “za”, šest protiv i devet uzdržanih.

U razriješenoj Vladi TK sjedili su ministri iz PDA i SBB-a.

Novu većinu u Tuzlanskom kantonu čini devet zastupnika SDA, tri zastupnika DF-a, po dva SBB-a i SBiH, kao i Žarko Vujović i Husein Tokić iz SDP-a i Smajo Mandžić iz PDA.

Midhat Čaušević iz Kluba zastupnika SDA rekao je da je incijativu za smjenu podnijelo 18 zastupnika, koji su svojim potpisima zatražili hitnu sjednicu. On je inicijativu obrazložio time što je evidentna nova parlamentarna većina koja ne korespondira sa aktuelnom Vladom TK, koja je na sceni još iz prethodnog mandata. Također je rekao da postoji bojazan da se do izbora nove vlade dogode neke stvari koje bi mogle napraviti problem.