Sjednica Predsjedništva SDA: Što prije imenovati Predstavnički dom PS BiH i mandatara Vijeća ministara BiH

u-toku-sjednica-predsjednistva-sda-izetbegovic-sa-savezom-za-promjene-na-drzavnom-nivou 1417105066 0-400x237

Sjednica Predsjedništva SDA: Što prije imenovati Predstavnički dom PS BiH i mandatara Vijeća ministara BiH

Dijeljenje


Na današnjoj sjednici, Predsjedništvo SDA usvojilo je informaciju o dosadašnjem toku implementacije izbornih rezultata. Podržan je Sporazum o programskim načelima potpisan od strane SDA,DF-a i Koalicije stranaka predvođenih HDZ BiH, koji sa Sporazumom koji je ranije potpisan sa Savezom za promjene iz RS-a, predstavlja osnov za uspostavu vlasti na svim nivoima u BiH.

SDA zahtijeva da se odmah zakaže konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma PS BiH i izabere rukovodstvo Doma, a da Predsjedništvo BiH otpočne proces imenovanja mandatara za sastav Vijeća ministara BiH. Za ovaj proces ispunjeni su svi uvjeti i nema razloga za bilo kakva odlaganja.

Predsjedništvo SDA traži od kantonalnih skupština da se ubrza proces implementacije i izaberu delegati za Dom naroda Parlamenta F BiH, kako bi se što prije uspostavila vlast na nivou Federacije. Kantonalne skupštine, također bez odlaganja, trebaju obaviti proces imenovanja kantonalnih vlada.

Zadužena je Kadrovska komisija Stranke da pripremi prijedloge potrebnih kadrovskih rješenja kako bi Stranka uspješno vodila proces implementacije.

Za predsjednika Kadrovske komisije ,umjesto Salke Selmana koji je podnio ostavku, imenovan je potpredsjednik SDA Asim Sarajlić.

sda.ba