SDP nema pravo nikome držati lekcije

niksic1-400x207

SDP nema pravo nikome držati lekcije

Dijeljenje


SDA s gnušanjem odbacuje navode iz saopćenja SDP-a u kojem se na neprimjeren i necivilizaran način govori o prijedlogu Upravnog odbora za imenovanje direktora Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo.

Navedeno imenovanje će biti obavljeno uz striktno poštivanje svih zakonom propisanih procedura i u skladu s radnim, te stručnim i naučnim referencama potrebnim za takvo imenovanje.

SDP nema pravo nikome držati lekcije, jer se radi o političkoj stranci koja je u proteklom mandatu vodila katastrofalnu kadrovsku politiku i polučila katastrofalne rezultate vladanja.

Državna administracija i javna preduzeća su prenatrpana kadrovima SDP-a dovedenim po rođačkoj, prijateljskoj i partijskoj liniji. Oni računaju na kratko pamćenje i misle da je javnost zaboravila da je npr. Vlada FBiH, na čijem čelu je bio sadašnji predsjednik SDP-a, za izvršnog direktora u Autoceste imenovala njegovog rođenog brata!

Ova panična reakcija SDP-a je vjerovatno uzrokovana strahom od nalaza o poslovanju UKCS u periodu njihove vlasti i strahom od gubitka pozamašne kirije koju naplaćuju za smještaj Vlade FBiH i to u zgradi koja nije njihovo već državno vlasništvo.

sda.ba