SDA zainteresirana za provedbu presude u predmetu Sejdić & Finci i euroatlantski put BiH

tihic-casey

SDA zainteresirana za provedbu presude u predmetu Sejdić & Finci i euroatlantski put BiH

Predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejman Tihić razgovarao je u Sarajevu sa ambasadorima Savezne Republike Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva u našoj zemlji Ulrike Mariom Knotz i Nigelom Caseyem.


Aktualna politička situacija u našoj zemlji, pogotovu pitanje provedbe presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić & Finci i euroatlantski put naše zemlje bili su glavna tema ovih razgovora.

SDA je zainteresirana za provođenje presude Evropskog suda za ljudska prava i radit ćemo sa ostalim političkim subjektima na iznalaženju najboljeg rješenja. Nemoguće je ujedno implementirati presudu u predmetu Sejdić & Finci i rješavati tzv. hrvatsko pitanje. Kako proces teče, to je sve izvjesnije i mislim da je to jasno svima koji sudjeluju u ovom procesu, kazao je Tihić.

On je također istakao da je sve jasno što se tiče rješavanja statusa vojne i državne imovine, te da je sada riječ o blokadama države Bosne i Hercegovine i njenih institucija. Oni koji već godinama blokiraju euroatlantski put Bosne i Hercegovine očito ne žele Evropsku uniju i njene standarde.

sda.ba