SDA Srebrenica: Bespravan upad SIPA-e na imovinu porodice Orić

sda-srebrenica-400x297

SDA Srebrenica: Bespravan upad SIPA-e na imovinu porodice Orić


Općinski odbor SDA Srebrenica najoštrije osuđuje, kako navodi, bespravni upad SIPA-e na imovinu porodice Orić u Potočarima.

Naime, službenici SIPA-e su, kako se navodi u saopćenju SDA Srebrenice, bez sudskog naloga prije tri dana ušli su u porodičnu kuću Orića u Potočarima i vršili pretres, a da nijedan od vlasnika kuće nije bio obaviješten o tome.

“Ovaj i drugi slični represivni ispadi pokazuju da pored MUP-a RS, sada i SIPA postaje dio kampanje zastrašivanja povratničkog nesrpskog stanovništva u istočnoj Bosni”, smatraju u SDA Srebrenica.

Navode da u kući porodice Orić boravi stariji bračni par iz sela Luka, koji zbog svog zdravstvenog stanja i blizine Doma zdravlja dio godine provode u Potočarima.

Naglašavaju kako je “jasno da je riječ o scenariju kakav je već viđen početkom devedesetih, ciljani progon pojedinaca od autoriteta koji predstavlja uvod u masovni progon”.

“Oni koji stoje iza ovoga treba da znaju da smo mi uz Nasera Orića i uz svoj narod stajali i devedesetih kada je s druge strane bila četvrta najveća vojska u Evropi pod zapovjedništvom Slobodana Miloševića”, kaže se u saopćenju SDA Srebrenice.

Dodaje se da nema nikakve sumnje da su “sigurnosni aparat u ovoj zemlji kidnapovali oni koji su i u toku agresije radili na komadanju ove države, a pravnim odstrijeljivanjem onih koji su branili ovu zemlju rukovodi osoba protiv koje postoji krivična prijava za ratni zločin”.

(FENA)

sda.ba