SDA, SDP, DF, SBB i Naša stranka jedinstvenim djelovanjem osujetili plan HDZ-a i SNSD-a

dom naroda fbih 8 369096291-preview-400x299

SDA, SDP, DF, SBB i Naša stranka jedinstvenim djelovanjem osujetili plan HDZ-a i SNSD-a


Delegati SDA, SDP, DF, SBB i Naše stranke u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH su svojim koordiniranim i jedinstvenim djelovanjem osujetili HDZ i SNSD da sprovedu plan rušenja Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu FBiH u Domu naroda, koji su ranije dogovorili predsjednici HDZ i SNSD Dragan Čović i Milorad Dodik.

Izjašnjenje potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH Drage Puzigaće da Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta Federacije BiH spada u pitanja od vitalnog nacionalnog interesa nije imalo podršku Kluba delegata iz reda srpskog naroda i podneseno je bez njihove saglasnosti.  S obzirom da, zbog nepostajanja kvoruma, vanredna sjednica koja je bila zakazana nije otvorena, niti je utvrđen njen dnevni red, Puzigaćino izjašnjenje ostalo je bez ikakvog pravnog efekta i dejstva.
 
SDA pozdravlja i podržava zahtjev za smjenu Drage Puzigaće, koji su podnijeli delegati iz Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH.  Delegati SDA će na redovnoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH koja je zakazana za 26. juli glasati za Puzigaćinu smjenu i imenovanje novog potpredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH.