SDA predala kandidatske liste CIK-u BiH

1predate

SDA predala kandidatske liste CIK-u BiH

UVJERENI SMO U POBJEDU NAŠEG KANDIDATA ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH


Danas su zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović, potpredsjednik Stranke Asim Sarajlić i generalni sekretar SDA Amir Zukić Centralnoj izbornoj komisiji BiH predali kandidatske liste za oktobarske opće izbore.

Zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović kandidat je SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na predstojećim općim izborima.

Prisutnim predstavnicima medija zamjenik predsjednika Stranke i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je kako je njegova prednost u odnosu na ostale kandidate ono što je i prednost SDA.

“To je stranka koja je valjano nosila svoju misiju i koja je zadnjih godina gurnuta na drugu poziciju i to se jasno vidi. Jasno se vidi razlika između SDA-ove vladavine i perioda kada SDA nije na vlasti, te da je slično i sa mojim mandatom u Predsjedništvu koji je “potpuno mjerljiv”. Vidi se to po odnosima u regionu, odnosima BiH u svijetu, uspješnim investicijama, to su mjerljive stvari i mislim da se sasvim jasno vidi razlika u odnosu na mene i ostale kolege koji su bili u Predsjedništvu”, kazao je Izetbegović.

Kandidat SDA za predsjednika/potpredsjednika entiteta RS je Ramiz Salkić.

Nosioci listi za Zastupnički dom Parlamentarne Skupštine BiH sa područja Federacije BiH su Senad Šepić (izborna jedinica 1), Salko Sokolović (izborna lista 2), Asim Sarajlić (izborna lista 3), Šefik Džaferović (izborna lista 4), Amir Fazlić (izborna lista 5) i Sadik Ahmetović (izborna jedinica 3 sa područja entiteta RS).

Nosioci listi za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH su Sead Kadić (izborna jedinica 1), Muhamed Ibrahimović (izborna jedinica 2), Tarik Arapčić (izborna jedinica 3), Mirsad Kukić (izborna jedinica 4), Ibrahim Šišić (izborna jedinica 5), Mirza Ganić (izborna jedinica 6), Safet Kešo (izborna jedinica 7), Salko Selman (izborna jedinica 8), Mušić Edin (izborna jedinica 9), Denis Zvizdić (izborna jedinica 11) i Nermina Zahirović (izborna jedinica 12).

SDA se za Narodnu skupštinu RS-a kandidirala u svim izbornim jedinicama u zajedničkom nastupu sa probosanskim političkim subjektima koji čine koaliciju “Domovina” i od ukupno 108 kandidata “Domovine” njih 47 je iz SDA.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu RS ispred SDA za izbornu jedinicu 1 je Senad Bratić, Esed Sejkić (izborna jedinica 2), Adil Osmanović (izborna jedinica 5) i Samir Bačevac (izborna jedinica 6).

Nosioci listi za kantonalne skupštine u Federaciji BiH su:Samir Veladžić (USK),Anes Osmanović (PK), Senad Alić (TK), Ibrahim Plančić (ZDK), Mustafa Kurtović (BPK), Melika Mahmutbegović (SBK), Elvira Dilberović (HNK), Sabahudin Delalić (KS) i Jasenko Tufekčić (LK).

SDA je za Zatupnički dom Parlamentarne skupštine kandidirala 66 kandidata, a za Predstavnički dom Parlamenta Federacije 119 kandidata u ukupno 11 izbornih jedinica.

Za skupštine kantona u Federaciji BiH SDA je kandidirala 272 kandidata.

Na listama je više od 45 % žena i preko 30 % mladih i obrazovanih kandidata.

SDA je uvjerena u pobjedu svog kandidata za člana Predsjedništva BiH , a kvalitet i snaga i ostalih kadrova sigurno Stranku vode do pobjede.

sda.ba