SDA poručuje Zagrebu: Štetu će pretrpjeti jedino Hrvatska, građani neka ljetuju u BiH

SDA poručuje Zagrebu: Štetu će pretrpjeti jedino Hrvatska, građani neka ljetuju u BiH

SDA smatra da je odluka vlasti Hrvatske da se u jeku turisitičke sezone uvede obavezni karantin za državljane Bosne i Hercegovine, i time ih praktično spriječi da ljetuju na hrvatskoj obali, ishitrena i kratkovida.

“Međutim, od takve odluke štetu će pretrpjeti jedino Hrvatska u kojoj građani Bosne i Hercegovine svakog ljeta potroše stotine miliona eura. Građane Bosne i Hercegovine pozivamo da ovogodišnje odmore provedu u našoj zemlji i upoznaju sve njene ljepote”, direktni su iz SDA.

Osim Neuma i odmora na moru, na raspolaganju su nam naše brojne planine, prelijepe rijeke, jezera i gradovi.

“Odmor na domaćim turističkim destinacijama poput Vlašića, Bjelašnice i Jahorine, ili Une, Drine, Bosne, Neretve i Vrbasa, zatim Hutovog blata, Boračkog, Prokoškog i Panonskog jezera, posjete gradovima poput Sarajeva, Mostara, Travnika i Banja Luke, ili obilazak srednjovjekovnih bosanskih tvrđava, može biti i atraktivniji od odmora na hrvatskoj obali, savjetuju iz SDA.

Dodaju da osim što će građani nanovo spoznati sve ljepote naše domovine, time će poduprijeti i domaći turistički sektor, koji je od početka pandemije u velikoj krizi.

“Pozivamo i građane Hrvatske da posjete Bosnu i Hercegovinu i uživaju u njenim ljepotama”, zaključuje se u reakciji.