SDA: Politički zrela i odgovorna odluka DF-a, dio BH bloka pobjegao u hladovinu opozicije

11 bakir

SDA: Politički zrela i odgovorna odluka DF-a, dio BH bloka pobjegao u hladovinu opozicije


Stranka demokratske akcije pozdravlja politički zrelu i odgovornu odluku Demokratske fronte da učestvuje u pregovorima o formiranju vlasti i preuzme dio odgovornosti za procese koji slijede u narednom vremenu – saopšteno je danas iz ove stranke.

Naveli su i kako je i dalje otvoren poziv SDA za ostale stranke kako bi se formirala široka koalicija patriotskih političkih snaga spremnih da odgovore na ozbiljne izazove koji su “pred nama, i da stanu u zaštitu interesa Bosne i Hercegovine”.

– Svima nudimo principe djelovanja u ovom mandatu koji podrazumijevaju striktno poštivanje Ustava i svih zakona, nastavak integracijskih procesa, ravnopravnost naroda i građana na cijelom području BiH, ubrzanu izgradnju transportne, energetske i digitalne infrastrukture, borbu protiv svih oblika ekstremizma, organiziranog kriminala i korupcije, održiv povratak i druga važna pitanja – saopšteno je.

Predstavnici ove stranke smatraju i da je dio BH bloka odlučio da kukavički pobjegne u hladovinu opozicije, umjesto prihvatanja navedenih principa i preuzimanja odgovornosti.

– Odatle će, po mnogo puta viđenom principu, nastaviti da lažno optužuju i napadaju za tobožnje popuštanje na štetu države nas koji smo spremni da se suočimo sa svim izazovima, štitimo interese države, bošnjačkog naroda, ali i svih građana BiH. To nije, i neće biti ništa drugo nego traženje opravdanja za vlastiti nedostatak hrabrosti i odgovornosti prema državi. I to je javnost u BiH već prepoznala – saopšteno je iz SDA BiH.