SDA odgovorila HNS-u: Nije vrijeme za međunacionalne rasprave

SDA odgovorila HNS-u: Nije vrijeme za međunacionalne rasprave

SDA smatra da svi politički akteri svu energiju trebaju usmjeriti u borbu protiv širenja korone virusa, spašavanje života i zdravlja ljudi i mjere koje će amortizirati ekonomski udar, a nikako na javne rasprave i prepucavanja, saopćeno je danas.

“Reakciju HNS-a zbog racionalizacije strukture Federalnog kriznog štaba, s ciljem da se potrebne mjere provode efikasnije, smatramo ishitrenom. U vremenu strahovite epidemije, koja odnosi ljudske živote, ne treba sve što se dešava svoditi na međunacionalne odnose. Nije trenutak za takvu vrstu podjela, nego da svi zajedno i odgovorno izvršavamo svoje obaveze radeći na zasutavljanju širenja pandemije”, kazali su i poručili:

“Promjene koje su učinjene u sastavu Kriznog štaba FBiH nisu učinjene zbog promjene nacionalne strukture, niti su rezultirale time. To se jasno vidi iz samog sastava Kriznog štaba na čijem je čelu ostala potpredsjednica Vlade FBiH iz HDZ-a.

Odugovlačenje sa nabavkom značajnih količina testova za korona virus, koja je ranije dogovorena sa partnerima u Južnoj Koreji, zajednička je greška ranijeg Kriznog štaba, koja se ne smije ponoviti.

Očekujemo da će novi, reducirani sastav Kriznog štaba raditi efikasnije i u tome im svi zajedno trebamo dati podršku, a nikako im otežavati rad”, naveli su iz SDA BiH.