SDA odbacuje podmetanja Suljagića: Suljagić sebično zloupotrijebio Koaliciju „Domovina“ za vlastitu političku promociju

sda-srebrenica-400x2971-400x296

SDA odbacuje podmetanja Suljagića: Suljagić sebično zloupotrijebio Koaliciju „Domovina“ za vlastitu političku promociju

sda-srebrenica-400x297
Stranka demokratske akcije odbacuje prozirni pokušaj podmetanja Emira Suljagića da “Izetbegović zajedno sa Lagumdžijom želi poljuljati Koaliciju “Domovina”.

Da ima imalo morala, očiti politikant Suljagić se ne bi upuštao u iznošenje ovakvih izmišljotina.

On najbolje zna koliko ga je puta predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio u svom kabinetu, pružajući od samog početka projektu “Domovina” punu političku, ali i svaku drugu podršku.

Ali, ništa više ne iznenađuje od čovjeka koji se u vrlo kratkom roku od apologeta svog bivšeg lidera pretvara u medijskog strvinara koji javno pljuje na sve ono što je prethodno napisao.

Osim toga, javno pitamo Suljagića: u čije ime i s kojim pravom on svojata Koaliciju “Domovina”?

Upravo je on brutalno i sebično zloupotrijebio ovu državotvornu i patriotsku ideju kao platformu za vlastitu političku promociju tajno se pripremajući za kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva.

Ako ovaj lažni i samozvani povratnički lider, varalica sa sarajevskom adresom i komforom, misli da mu još neko vjeruje, grdno se vara.

Bošnjaci, a prije svih Podrinjci i povratnici, su prozreli njegovu licemjernu igru i nikakva galama, uvrede i laži na račun drugih neće mu pomoć.

sda.ba