SDA neće dozvoliti 11. genocid nad Bošnjacima

s

SDA neće dozvoliti 11. genocid nad Bošnjacima

 

SDP je objavio saopštenje za javnost u kojem uz ostale nebuloze, vrši klasičnu zamjenu teza, i “državni udar” pripisuje SDA. Dobro je poznato da je upravo SDA odmah po izbijanju ove vještačke političke krize, raspada platforme i formiranja nove koalicije koja nikako da zadobije povjerenje i mandat, SDP-ovu poliitčku akrobaciju, nazvao pravim imenom, tj. udarom na državu!

Ova SDP-ova optužba dolazi kada je već sasvim očigledno i u duhu lošeg vica ‘pročitano’ od svih patriota Bosne i Hercegovine da se ovdje zapravo radi o naknadnoj provedbi sporazuma Tuđman – Milošević, tj. njegove praktične razrade na terenu u formi dogovora Karadžić – Boban, s tim da nam ostaje da sami zaključimo ko je danas i ovdje nastavak Bobanove, a ko Karadžićeve politike.

Sporazumom SDP-a i HDZ-a, ne samo da se ‘treći entitet’ uvodi na velika vrata, preko Parlamenta BiH, nego se trajno zatire mogućnost opstanka Bosne i Hercegovine, kao države tri ravnopravna naroda i građana i na koncu kao suverene i nedjeljive države.

I, u jednom su, na žalost, u pravu u SDP-u kada tvrde da neće biti nikakve ‘findžan državice’, jer primjenom ovog sporazuma u vrlo kratkom vremenu neće biti potrebe za tim, a Bošnjacima bi se desio 11. genocid po redu.

SDA neće dozvoliti da se obistini išta od proklamiranog, a dolazi iz kuhinje SDP-a, preko ko zna više kojih centara moći. SDA je prozrela namjere rušitelja Bosne i Hercegovine i neprijatelja Bošnjaka i svih bosanskohercegovačkih patriota. SDA ima snage, znanja i mehanizme da zaštiti državu, njen narod i građane.

Zato je ovo posljednje reagiranje na objede i nebuloze koje dolaze iz SDP-a, tj. od Zlatka Lagumdžije koji bi, sada kada je po ko zna koji put ‘uhvaćen na djelu’, ponovno malo bio u ulozi ‘slučanog prolaznika’.

Ako bi vas bilo ko pitao, po čemu ste zapamtili ovaj period otkako je na vlasti SDP, neki od odgovora bi bili: Ne formiranje vlasti 15 mjeseci, napad na vjeronauku, putovanja Zlatka Lagundžije (kako izbještava Radio Slobodna Evropa „najočitiji je primjer rastrošnosti Ministarstvo vanjskih poslova kada je za svega devet mjeseci potrošeno oko 40 miliona KM”), ostavka Željka Komšića, pitanje Hamdije Lipovače, oduzimanje prava šehidskim porodicama, porodicama poginulih boraca i invalida… te aktuelna politička situacija za koju profesor Enver Kazaz kaže: “Socijaldemokratska partija BiH i Zlatko Lagumdžija gurnuli su Bosnu i Hercegovinu u najtežu krizu poslije Daytonskog sporazuma izvodeći državni udar, što je dovelo do radikaliziranja ukupnog stanja u zemlji.” Obećali su državu za čovjeka, a napravili državu za jednog čovjeka – Zlatka Lagundžiju.

SDA će se i ovaj put staviti na čelo naroda i svih onih kojima je Bosna i Hercegovina domovina, u namjeri očuvanja njene suverenosti, neovisnosti i teritorijalne nedjeljivosti.

A, SDP-u, tj. Zlatku Lagumdžiji i njegovim poslušnicima, bilo bi pametnije da se više ne igraju sa strpljenjem bosanskohercegovačkih patriota.

sda.ba