SDA najavila početak svoje izborne kampanje

snagabih-e1346847444492

SDA najavila početak svoje izborne kampanje

 


NE PODJELAMA DRŽAVE BiH I OBESPRAVLJENJU NJENIH NARODA I GRAĐANA!

Stranka demokratske akcije je u Ostrošcu kod Cazina najavila početak svoje izborne kampanje.

Prisutnim članovima i simpatizerima SDA se, pored ostalih, obratio predsjednik Stranke Sulejman Tihić. On je kazao da je herojska Krajina – jedan od bedema odbrane države Bosne i Hercegovine izabrana za mjesto u kojem će SDA najaviti početak kampanje i predstaviti svoje ciljeve..

Nepromijenjena vizija države BiH

„Naša vizija Bosne i Hercegovine je nepromijenjena od osnivačke skupštine”, kazao je lider SDA, a to je:

1. Država ravnopravnih naroda i građana i to na cijeloj teritoriji, bez obzira na opću i lokalnu brojnost naroda!

2. Demokratska i pravna država u kojoj se poštuju ljudska prava i slobode!

3. Najvažniji cilj SDA je borba za državu, borba za zakone, borba za uspostavu i funkcioniranje institucija. A kada imamo državu, zakone i institucije, onda ćemo najbolje i najlakše zaštititi, razvijati i unapređivati kako kolektivna (etnička i vjerska), tako i pojedinačna ljudska prava i slobode!

4. Želimo da naše razlike – etničke, vjerske, kulturološke i druge budu naše prednosti i bogatstvo, a ne razlog za sukobe i podjele!

5. Dosljedno ćemo i trajno čuvati i baštiniti tekovine antifašizma na kojima su sazdani EU i demokratski svijet jer je to zajednička odrednica kako NOB-a 1941-1945, tako i odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995!

6. Pronalazak nestalih i kažnjavanje počinilaca ratnih zločina!

Članstvo u EU i NATO kao zajednice ravnopravnih naroda i država!

Dijalog jedina realnost u Bosni i Hercegovini

„Do ovih ciljeva se”, poručio je Tihić, „može doći samo upornim i strpljivim radom, demokratskim sredstvima – stalnim dijalogom i dogovorima. Moramo imati hrabrosti da pravimo kompromise, ali kompromise koji znače napredak za našu zemlju i sve njene građane!”

On je također naglasio da je vrijeme je pokazalo – „kada su kod Bošnjaka pobijedile nerealne politike (100% BiH, Država za čovjeka), to je značilo stagnaciju, čak nazadovanje u procesima integracije i jačanja Bosne i Hercegovine.

Jedina realna politika u BiH je politika stalnog dijaloga i dogovora, rješavanje problema postepeno, korak po korak, ali stalno naprijed!

Dosta je bilo eksperimenata i avanturista zarad vlastite koristi, a na štetu našeg naroda i Bosne Hercegovine!

Bosna i Hercegovina je zbog nerealnih politika i neodgovornih političara izgubila dva mandata i ko zna još koliko godina?!”

Obraćajući se članstvu i simpatizerima SDA, njen predsjednik je također kazao kako se „potvrdilo da su sve te stranke sa takvim politikama društva jednog lica ili pak privatne stranke. Njihovi predsjednici biraju se uglavnom aklamacijom ili javnim glasanjem, možda i tajnim, ali je uvijek samo jedan kandidat koji vlada autokratski!

Fahrudin Radončić je napravio privatnu stranku, a sada želi da ima i privatnu državu. To mu nećemo dopustiti! Nećemo dopustiti da Bosna i Hercegovina bude privatna država Fahrudina Radončića!

Iz dana u dan, Radončićevi mediji izmišljaju islamsku opasnost po Bosnu i Hercegovinu, kako su radili i rade velikosrpski nacionalisti. SDA je protiv svakog oblika ekstremizma, ali nećemo dopustiti da Radončić i njegovi suradnici izmišljaju ekstremizam koji ne postoji!”

„Ovih dana smo čuli izjavu Milorada Dodika da je sa Lagumdžijom dogovorio podjelu BiH! Jedno je sigurno: Dodik ne krije da ne voli BiH i da bi je želio podijeliti. Istovremeno, Lagumdžija već dvije godine od općih izbora u BiH konstantno proizvodi krize koje pomažu ostvarenju cilja koji proklamira Dodik.”

Tihić je ovom prilikom podsjetio i na sramni sporazum o podjeli države i svođenju Bošnjaka na političku manjinu koji su Lagumdžija i Radončić potpisali sa dva HDZ

Šta su obećali, a šta su uradili?

Obećali su da će napraviti državu za čovjeka, a napravili su državu za elitu koja uživa sve blagodeti, a njihovi predsjednici kupuju avione i jahte!

Obećali su da će unaprijediti školstvo, a pokušali su da izbace vjeronauku iz škola i žele akademsku zajednicu staviti pod svoju kontrolu!

Obećali su da će otvoriti nova radna mjesta, a zaposlili su samo svoje stranačke funkcionere i poslušnike!

Obećali su da će unaprijediti zdravstvo, a lijekova je sve manje i sve su skuplji!

5. Obećali su da će nas odvesti u EU, a blokirali su državu!

6. Obećali su efikasnu i funkcionalnu državu, a glasali su za budžet koji je ugrozio osnovne funkcije i rad državnih institucija – čak nemamo novaca za gorivo helikoptera koji gase požare!

Obećali su da će ujediniti državu, a potpisali su uspostavu trećeg entiteta i podjelu Federacije, svodeći Bošnjake na poitičku manjinu!

Obećali su da će se boriti protiv kriminala, dok u stvarnosti pokušavaju policiju staviti pod politički nadzor i uticaj i tako štititi svoj kriminal i svoje kriminalce!

Obećali su ekonomski razvoj dok našu električnu energiju nezakonito prodaju tajkunima iz Srbije!

Umjesto jačanja javnih preduzeća, namještaju tendere svojim prijateljima i firmama te ubrzano rade na prodaji svega što nisu uspjeli u vrijeme Alijanse! Sada hoće da rasprodaju BH Telekom, Tvornicu duhana Sarajevo i sl.

Obećali su dolazak stranog kapitala u BiH, a u tajnosti i nezakonito zaključuju protokole za investicije u vrijednosti od 11 milijardi sa nepostojećim firmama čiji je osnivački ulog 25.000 EURA!

Pričaju o demokraciji i slobodi medija, a pokušavaju da kršenjem zakona i Ustava javni RTV servis stave pod svoju kontrolu!

Obećali su da će od Federacije napraviti Zapadnu Njemačku, a rade tako da će prije napraviti Sjevernu Koreju!

Više mjesta i odgovornosti za mlade i žene

Predsjednik SDA potvrdio je opredjeljenje rukovodstva Stranke da mladima osigura bolji položaj, spomenuvši da su „dva predsjednika Asocijacije mladih imenovani na ministarske pozicije, generalni sekretar Asocijacije na poziciju jednog od izvršnih direktora u javnom preduzeću itd.” On je također pozvao građane da glasaju i za žene koje mogu i treba da preuzmu punu odgovornost za ostvarenje političkih ciljeva SDA.

Pokazati snagu i jedinstvo

„Vrijeme je da Bošnjaci opet pokažu snagu i jedinstvo”! Jedinstvo i snaga najbolje će biti predstavljeni preko onih koji su bili uz vas i sa vama i kada je bilo najteže, a to je SDA!

Zaustavimo kretanje unazad i krenimo naprijed! Recimo NE onima koji potpisuju sporazume o podjeli BiH i obezvređuju glasove i prava njenih građana!”, poručio je lider SDA.

sda.ba