SDA: Moramo se odlučnije suprotstaviti širenju terorizma i nasilnog ekstremizma

sda-sastanak-06102015-JB-MALE-5-658x472

SDA: Moramo se odlučnije suprotstaviti širenju terorizma i nasilnog ekstremizma

Dijeljenje


Stranka demokratske akcije (SDA) najoštrije osuđuje brutalni teroristički napad na pripadnike Oružanih snaga BiH koji se sinoć dogodio u naselju Rajlovac i u kom su živote izgubili pripadnici Oružanih snaga BiH Nedeljko Radić i Armin Salkić, a ranjen Dževad Ljukovac.

– Zahtijevamo od pravosudnih i policijskih agencija da istraže i utvrde sve okolnosti ovog terorističkog čina, koji predstavlja napad na državu Bosnu i Hercegovinu. Od svih nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini zahtjevamo da, u punom kapacitetu, još snažnije nastave raditi na suzbijanju i sprječavanju terorizma i nasilnog ekstremizma – saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Terorizam je globalno zlo koje predstavlja direktnu prijetnju svjetskom miru i sigurnosti i kojem se moramo odlučno suprotstaviti zajedničkim naporima.

– Građane Bosne i Hercegovine, koji su s pravom zabrinuti, pozivamo na saradnju i smirenost. Ovim putem upućujemo izraze najdublje sućuti porodicama ubijenih pripadnika Oružanih snaga BiH – navodi se u saopćenju.

(Faktor.ba/Foto: Arhiv)