SDA: BiH će sigurno biti, a samo je pitanje vremena do kada ćemo se sjećati Milorada Dodika i SNSD-a

SDA: BiH će sigurno biti, a samo je pitanje vremena do kada ćemo se sjećati Milorada Dodika i SNSD-a

Izjava predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će krize nestati kada nestane BiH, ukazuje da Dodik sve dublje tone u opasne političke iluzije, saopšteno je iz SDA.

“Njegovi svađalački odgovori na vrlo jasne i odlučne poruke međunarodne zajednice i garanta Dejtonskog sporazuma, pokazuju da je Dodik spreman da bosanske Srbe ponovo odvede u politički konflikt sa najvećim svjetskim silama i u stanje političke i ekonomske izolacije“, navode iz SDA.

Dodaju da bosanskohercegovačka javnost vrlo dobro pamti da su u takvim konfliktima lideri bosanskih Srba uvijek izvlačili deblji kraj, ali i da su nažalost povlačili za sobom u stanje izolacije i nazatka i sve građane u entitetu RS.

“Uzimajući u obzir ono što je jasno svima, osim samom Dodiku – da je on već deecniju glavni generator političke krize, jedina je istina da će krize nestati kada on i SNSD odu sa političke scene u Bosni i Hercegovini. Bosne i Hercegovine će sigurno biti, a samo je pitanje vremena do kada ćemo se sjećati Milorada Dodika i SNSD-a“, saopšteno je iz SDA.