Savjet SDA – Koalicija SDA-SDP od velikog značaja za BIH

tihi

Savjet SDA – Koalicija SDA-SDP od velikog značaja za BIH

U srijedu  je u Fojnici održano savjetovanje SDA koje je organizirao Savjet Stranke. Tema ovog skupa bila je Bosna i Hercegovina: Političko i društveno-ekonomsko stanje i perspektive.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić je u svom izlaganju istakao značaj koalicije SDA-SDP koja je „najbolja i najjača brana od svih antibosanskih elemenata i već sada pokazuje dobre rezultate. Zato koalicioni sporazum treba da bude u cijelosti ispoštovan.“

Kada je u pitanju sastav Vijeća ministara, stav SDA je da pet ministarskih pozicija treba da pripadne potpisnicima Platforme, a isto toliko drugim strankama. „Ekonomsko-socijalna situacija jeste složena i teška. Međutim, situacija u Federaciji je bolja jer su sačuvani prirodni resursi i državni kapital za razliku od entiteta RS gdje je sve već rasprodato.“

Predsjednik Tihić dao je punu podršku radu Savjeta SDA. Organizirane su tematske radionice iz oblasti privrede, finansija, poslovne infrastrukture, privatizacije, energije, industrije, društvenih djelatnosti i drugo.

Predložene su mjere za prevazilaženje postojećeg ekonomskog stanja u Bosni i Hercegovini. Razmatrana je i političko-ekonomska situacija u RS-u, sa posebnim osvrtom na segment povratka raseljenih i izbjeglih lica.

sda.ba