Saopštenje parlamentarne većine u Skupštini Tuzlanskog kantona ˝SDP-u važniji Lagumdžija od Tuzlanskog kantona˝

askuo321

Saopštenje parlamentarne većine u Skupštini Tuzlanskog kantona ˝SDP-u važniji Lagumdžija od Tuzlanskog kantona˝

Tražeći navodnu zaštitu hrvatskog nacionalnog interesa, treći puta u posljednjih mjesec i po, Socijaldemokratska partija (SDP) BiH je na posljednjem zasjedanju Skupštine Tuzlanskog kantona, dotaknula dno društvene i političke moralnosti. Ničim izazvanim pokušajem stavljanja cijelog jednog naroda, premda nema njegov predstavnički legitimitet, na stup srama, SDP je svoju borbu za fotelje odveo na nivo vulgarnosti.

Pozivanjem na Ustavni sud Federacije BiH, u situaciji kada je i “vrapcima na grani” jasno da on ne funkcionira, nije ništa drugo nego namjerno SDP-ovo blokiranje cijelog Tuzlanskog kantona i produžavanje agonije 10 hiljada budžetskih korisnika. Svjesno zloupotrebljavajući ustavnu mogućnost koja je u ovom trenutku objektivno neostvariva, SDP djeluje neustavno namjerno dovodeći Kanton u bezmalo izvanredno stanje. Očito je da je SDP ovaj igrokaz s budžetom osmislio prije pola godine, još kada je Vlada po instrukciji SDP-a propustila početi raditi budžet da bi on do Nove godine bio usvojen.


Naknadnim pranjem svojih sramnih poteza, tražeći uzročnika kantonalnih problema u Federaciji BiH, SDP je svima stavio do znanja da mu je važnija stranačka vrhuška oko Lagumdžije od proračuna, stabilnosti i života Tuzlanskog kantona.

U bezobraznom sluđivanju javnosti sa svojih press konferencija, SDP je do te mjere izgubio dodir s realnošću da je nekog drugog optužio za kršenje Poslovnika Skupštine TK na zasjedanju koje su zatražili upravo SDP-ovi zastupnici. Umjesto da iskoristi tu priliku i odstupi iz izvršne vlasti, SDP se nastavio neodgovorno politikantski ponašati.

Upravo je takvo, drsko izrugivanje demokratiji i “hodanje uz nos” svim biračima s prošlih izbora, i to što SDP ne želi prihvatiti da je u ovom parlamentarnom mandatu ostao sam. Naspram su u Skupštini TK pet političkih stranaka i četiri samostalna zastupnika. Većinu njih je SDP, uglavnom svojom pohlepom, egoizmom i neiskrenošću, otjerao od sebe.

Zastupnici iz:
Stranke demokratske akcije (SDA)
Stranke za BiH (SBiH)
Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH)
Narodne stranke Radom za boljitak (NSRZB)
Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS)

Samostalni zastupnici:
Zoran Jovanović
Semir Turbić
Salih Šabović
Alija Azabagić

(tuzlarije.net)