Salko Zildžić poražen od Abdelrahima Chafaya

salkozildzic001

Salko Zildžić poražen od Abdelrahima Chafaya


 

salkozildzic002
Salko Zildžić, bosanskohercegovački kickbokser, poražen je u Tuzli od Abdelrahima Chafaya iz Francuske, čime je izgubio titulu svjetskog prvaka u low kicku. Chafay je do sada je bio višestruki prvak Maroka, a promjenom državljanstva postao je prvak i viceprvak Francuske u diciplini Mauy Thai. Salku Zildžića je dobio u drugoj rundi udarivši ga u donji dio brade.

Francuz je obećao uzvratni meč, koji će se, najvjerovatnije održati u BiH. Nakon meča, Zildžić je uputio iskreno izvinjenje mnogobrojnim navijačima koji su ga bodrili svo vrijeme te je obećao da će titulu vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

Inače, ovo mu je peti poraz u 33 profesionalna meča u karijeri.

Kickbox spektakl u Mejdanu je ponudio sedam vrhunskih borbi.

U uvodnim mečevima su nastupili članovi KBV “FLEK Tom-Cat” učesnici Svjetskog prvenstva u Makedoniji koji su za protivnike imali kvalitetne takmičare, svjetske amaterske prvake, iz KBK “Crvena zvezda” Beograd.

Program je počeo uvodnim mečevima u kojima su snage odmjerili: Miroljub Nedeljković – Damir Arnaut (- 67 kg), Boban Marinković – Semir Delić (- 60 kg), Jovan Kaluđerović – Elmin Živčić (- 91 kg), Darko Milošević – Mesud Selimović (- 86 kg), Viktor Šubić – Igor Emkić (-81 kg) i Dragan Jovanović – Samed Osmanović (+91 kg).

Publici su se predstavili i mladi borci tuzlanskog kluba Mirnes Vejzović, Amar Babajić i Benjamin Mujabašić, koji su za protivnike imali borce iz BiH.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla