Sadika Prohić, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Sadika Prohić, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Ko je Sadika Prohić?

Rođena sam 1989. godine u Tuzli. Diplomirala sam na odsjeku Pedagogija-psihologija, a magistrirala na studiju Psihologije. Radno iskustvo sticala sam u nevladinom sektoru, zdravstvu i obrazovanju. Kontinuirano se stručno usavršavam i posjedujem dugogodišnje iskustvo volontiranja u Gradu Tuzla. Govorim engleski i turski jezik.

Zašto je SDA Vaš politički izbor?

Ideja vodilja SDA kao stranke svih građana Bosne i Hercegovine, nepovredivost granica države, očuvanje tradicionalnih vrijednosti uz praćenje savremenih tokova te afirmacija bosanskog identiteta temelj mi je na kojem zasnivam svoje političko djelovanje. SDA traje dugi niz godina, što pokazuje ozbiljnost i spremnost za djelovanje te je uvijek nudila ideje ekonomskog, društvenog i kulturnog razvoja države i lokalnih zajednica.

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Osoba sam koja, prema svom zanimanju, odgaja, preodgaja ljude i trudi se da razumije suštinu ljudskih potreba i prirodno je da težim promjenama i razvoju. Kao kandidatkinja Asocijacije mladih GO SDA Tuzla vjerujem da mladi ljudi imaju razloga za ostati u Bosni i Hercegovini, da posjeduju dovoljno kvaliteta u znanju, obrazovanju te da BiH posjeduje dovoljno resursa za zadržavanje mladih ljudi. Istinski vjerujući da je moguće, uz ideju političara kao humanog i požrtvovanog zanimanja, spremna sam djelovati potičući ulaganje sredstava za projekte koje mladi mogu ponuditi, jačanje kapaciteta edukacijama i putem savjetovališta te pokretanjem inicijativa za razvoj obrazovnog sistema.

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta konkretno od Vas mogu očekivati?

U svom vijećnićkom djelovanju u Gradskom vijeću Grada Tuzle, kroz inicijative ću dati svoj doprinos u: rješavanju komunalne problematike kao osnova za kvalitetniji život svojih sugrađana, za ravnomjeran razvoj mjesnih zajednica, pojednostavljivanje administrativnih procedura, obezbjeđivanje značajnijih sredstava za projekte mladih te edukaciju i podršku mladima u pisanju projektnih prijedloga, obezbjeđivanje sredstava i podrške za djecu sa poteškoćama u razvoju i nadarene učenike, te poticanje uključivanja što većeg broja djece u sistem predškolskog odgoja.