Recep Tayyip Erdogan položio je cvijeće na mezarju Kovači

erdogan-kovaci6-1024x680

Recep Tayyip Erdogan položio je cvijeće na mezarju Kovači

Dijeljenje

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan položio je cvijeće na mezarju Kovači i na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.


erdogan-kovaci
Erdogan je Kovače posjetio u prisustvu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića i reisul-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef.Kavazovića.

Turski predsjednik je u zvaničnu jednodnevnu posjetu BiH stigao u jutarnjim satima, a održao je sastanak sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Potpisan je i niz sporazuma o saradnji u raznim oblastima između Turske i BiH te privrednika dviju zemalja. U poslijepodnevnim satima predsjednik Erdogan je održao sastanak sa predstavnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Sastao se i sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i njegovim pomoćnicima.

Upriličeno je i potpisivanje sporazuma o korištenju kredita Ziraat Banke. Erdogan je otvorio i obnovljeni jedinstveni Isa-begovov hamam u Sarajevu te restauriranu Carevu džamiju.

sda.ba