Ramić i Bukvarević primili borce povratnike i razgovarali o samozapošljavanju

1000 1521553697ministri borci-400x347

Ramić i Bukvarević primili borce povratnike i razgovarali o samozapošljavanju


Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica i Salko Bukvarević, federalni ministar za boračka pitanja, sastali su se danas sa pripadnicima boračke populacije koji žive u povratničkim sredinama.

Razgovarali su o načinima zajedničkog djelovanja na projektima podrške samozapošljavanja boraca povratnika i poboljšanja njihovog socio-ekonomskog statusa.

– Inicijator sastanka je bio ministar Ramić. Ukratko, razgovarali smo o načinima pomoći onima koji žele da žive od svog rada, o javnim pozivima u okviru Ministarstva za izbjegla i raseljena lica, a i ja sam ih upoznao i sa svim javnim pozivima Federalnog ministarstva za boračka pitanja. Svakako, dali smo punu podršku svakom borcu povratniku, pogotovo onome koji ima neku djelatnost. Koliko smo primijetili, to su bili ljudi koji se bave poljoprivredom. Tu su bili iz Foče, Bratunca, Teslića, Stoca – rekao nam je Bukvarević.

Dodaje kako su borci – povratnici najviše zainteresirani za programe Federalnog ministarstva izbjeglih i raseljenih koji se odnose na nabavke mašina, opreme.

– To ministarstvo ima taj program podrške povratničkim porodicama. Uputio sam ih na naše javne pozive. Svi skupa smo ih ohrabrili da nastave sa svojim radom – kaže Bukvarević.