Radončić svojom zapaljivom retorikom pokušava razjediniti Bošnjake

radoncic-ruka-400x266

Radončić svojom zapaljivom retorikom pokušava razjediniti Bošnjake


Šarene obmane „rock zvijezde”

Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da vlasnik SBB-a Fahrudin Radončić zapaljivom predizbornom retorikom pokušava obmanuti građane BiH i razjediniti Bošnjake kako bi se dokopao toliko željene vlasti.

U predizbornu trku Radončić je ušao konstantno govoreći da ima ekonomski plan za oporavak BiH, ali javnost je ostala uskraćena za detalje tog „plana”. Očito je, nema Radončić, taj „stup u Bošnjaka”, nikakvu izbornu platformu. Naprosto, on ne zna šta ponuditi građanima, pa javnosti nudi praznu retoriku i konstantno napada političke protivnike što mu je paravan za skrivanje svog neznanja i nemoći.

Za razliku od Radončića, SDA je u predizbornu kampanju ušla predstavljanjem kvalitetne izborne platforme kojom se, prije svega, obavezala na ispravljanje brojnih grešaka prethodne državne vlasti.

Populističkim izjavama da je narod zaljubljen u njega, da je najpopularniji političar u BiH, te da se zbog toga osjeća kao rock zvijezda, „veliki”, kako sam sebe naziva, Radončić prikriva svoje političke nekompetencije.

SDA podsjeća javnost na neuspjeh Radončića i njegovog SBB-a u državnoj vlasti. Osim što su nevladine institucije tu vlast proglasile ubjedljivo najgorom u postratnoj BiH, Radončić će ostati upamćen i po tome što je za vrijeme njegovog mandata na mjestu ministra sigurnosti BiH zapaljena zgrada Predsjedništva BiH, državni simbol koji je preživio paljenje u dva svjetska rata, ali i posljednju agresiju na našu zemlju.

sda.ba