“Noć šampiona VII” u Tuzli 23. maja:Salko Zildžić karijeru završava u Mejdanu, gdje je i počeo!

2salkoni

“Noć šampiona VII” u Tuzli 23. maja:Salko Zildžić karijeru završava u Mejdanu, gdje je i počeo!

Manifestacija “Noć šampiona VII” u okviru koje će centralni događaj biti revanš meč u low kicku (85,1 kg) WAKO PRO asocijacije između Salke Zildžića (BiH) i Abderrahima Chafaya (Francuska), održat će se 23. maja 2014. godine u SKPC Mejdan, najavljeno je na današnjoj press konferenciji u Tuzli. O oproštajnom meču govorili su Salko Zildžić, Senad Mujkanović menadžer manifestacije “Noć šampiona VII” i drugi učesnici manifestacije.

1salkoni
U uvodnom dijelu programa održat će se šest profesionalnih mečeva u kojima će snage odmjeriti najkvalitetniji bh.kickboxeri i njihovi protivnici iz Turske i Srbije, učesnici posljednjih svjetskih i evropskih prvenstava i borci sa zavidim profesionalnim kickbox iskustvom.

Organizatori su zadovoljni tehničkim pripremama za ovu manifestaciju, ali i onim koje se tiču forme naših boraca.

– Noć šampiona, sedma po redu, zamišljena je kao oproštajni meč Salke Zildžića, a ujedno i revanš meč sa protivnikom od koga je zadnji put izgubio titulu u Tuzli. Pripreme za manifestaciju su u završnoj fazi i zasigurno je da će ovo biti respektabilan sportski događaj u našem gradu. Što se tiče kvaliteta, svi naši borci su sada na punoj većoj razini. Momci u klubu su izuzetno napredovali i to će publika imati priliku da vidi – rekao je Senad Mujkanović.

Optimizam uoči odmjeravanja snaga sa protivnicima nisu krili Mesud Selimović i Semir Delić, ističući dobru kondicuju, spemnost i izostanak povreda koji su na njihovoj strani iako svi očekuju teške mečeve u kojima se nadaju najboljem.

Uvodne borbe koje počinju u 20.30 h uvertira su za glavni meč u okviru kojeg će Salko Zildžić odmjeriti sange sa Chafay Abderrahim. Kako je istakao Zildžić, Abderrahim je daleko od protivnika kojeg treba podcijeniti.


– On je jedini borac koji je uspio u Tuzli da me pobijedi i bilo bi mi žao da napustim karijeru, a da mu se ne pokušam revanširati. Nisam htio da to bude revijalni nego pravi takmičarski meč, s motivom da pobijedim. U Tuzli je također počela moja karijera i tu treba da se završi – rekao je Zildžić dodavši da je u posljednja dva mjeseca kondiciju podigao na željeni nivo i da će do početka meča intenzivno trenirati.

Cjelokupan program manifestacije, kao i do sada, biće praćen vrhunskom produkcijom. Ulaznice za tribine po cijeni od 10KM na prodajnim mjestima u Tuzli će se moći kupiti već naredne sedmice.

S.P.

(tuzlarije.net)