Prijem za nove članove u OO SDA Tuzla

noviclanovi007

Prijem za nove članove u OO SDA Tuzla

U Općinskom odboru SDA Tuzla upriličen je prijem za nove članove Stranke demokratske akcije kao i za one koji su željeli da obnove članstvo u ovoj stranci iz ranijeg perioda.
Domaćini prijema bili su predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla Salko Bukvarević, potpredsjednik OO SDA Tuzla Mirsad Malohodžić, predsjednik Operativnog izbornog štaba SDA Tuzla Emir Softić i jedan od osnivača SDA u Tuzli i dugogodišnji član Ćamil Čustović.

noviclanovi006
noviclanovi001
Razgovarano je o aktuelnom političkom trenutku, poziciji SDA, o strategiji izborne kampanje ove stranke na svim nivoima. Novim članovima predstavljeni su i svi kandidati SDA iz Tuzle uz poruku da je važno animirati ljude da glasaju za sve naše kandidate i za kandidata SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva, gospodina Bakira Izetbegovića.

„ Pred Operativnim izbornim štabom i mrežom aktivista u mjesnim ograncima je zadatak postizanja krupnih političkih ciljeva. Prije svega, poboljšanje izbornog rezultata SDA u Tuzli, omogućavanje da svi naši tuzlanski kandidati uđu u predstavnička tijela za koja su se kandidovali i davanje značajnog doprinosa SDA Tuzle u pobjedi gospodina Bakira Izetbegovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Raditi za SDA znači biti na pravoj strani jer SDA nije kao ostale stranke. Ona se ne bori samo za golu vlast nego je to stranka koja ima svoju misiju – opstanak BiH. SDA mora pobijediti i svim Bošnjacima i svim građanima BiH obezbijediti sigurnost, zdravstvenu zaštitu, kvalitetno obrazovanje i posao. Uslov svih uslova je očuvanje države Bosne i Hercegovine i njeno pozicioniranje na mjesto koje joj je oduvijek pripadalo, a to je zajednica evropskih država ” – rečeno je na ovome sastanku.

noviclanovi011
noviclanovi009
Istaknuto je da je potrebno da u parlamente na svim nivoima vlasti uđu realizirane osobe koje su spremne da svoj mandat uvakufe u SDA kako bi se zajedničkim snagama mogle napraviti potrebne reforme u Bosni i Hercegovini.

Na kraju prijema domaćini i kandidati SDA Tuzle su iskazali zahvalnost novim članovima te su ih kao i sve druge članove i simpatizere Stranke demokratske akcije pozvali da prisustvuju centralnom predizbornom skupu OO SDA Tuzla koji će se održati u nedjelju 05. oktobra 2014. godine u velikoj sali BKC-a u Tuzli sa početkom u 19h, a nakon toga i na bajramsko druženje na istom mjestu.


Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla