Prijem u OO SDA Tuzla za stipendiste iz Fonda Sheikh Saleh Kamel

prijemstip003

Prijem u OO SDA Tuzla za stipendiste iz Fonda Sheikh Saleh Kamel

Predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla doc.dr. Salko Bukvarević te predstavnici Asocijacije ” Fatma ” OO SDA Tuzla danas su u prostorijama Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla organizovali prijem za dobitnike stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel, a koje je osigurala Asocijacija „ Fatma „ na nivou Bosne i Hercegovine.

prijemstip002
Podsjećamo, stipendije su na osnovu konkursa za dodjelu stipendija za školsku / akademsku 2012./2013. godinu dobili nadareni učenici i studenti, iz kategorije porodica šehida i poginulih boraca sa područja općine Tuzla po odabiru Asocijacije Fatma OO SDA Tuzla, a na prijedlog Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Tuzla.

Jedan od kriterija za dobijanje stipendija je bio da dobitnici nisu korisnici nekog drugog vida stipendiranja.
Iz Fonda “Sheikh Saleh Kamel”, koji je osnovan na inicijativu BBI-a i filantropa Sheikha Saleha Abdullaha Kamela, osnivača i predsjedavajućeg “Al-Baraka” finansijske i poslovne grupacije, za 500 stipendista će biti isplaćena sredstva u iznosu 600.000 američkih dolara za školsku/akademsku 2012./2013.godinu, odnosno mjesečno u iznosu od 100 dolara. Ovo je treća po redu godina da se iz tog Fonda isplaćuju stipendije. Svake godine je isplaćen iznos od 600.000 US dolara, tako da će za tri godine ukupan iznos isplaćenih stipendija iz ovog Fonda iznositi 1,8 miliona dolara.

Predsjednik Salko Bukvarević je u svom obraćanju na prijemu kazao da Asocijacija ” Fatma ” u kontinuitetu pomaže djecu šehida i poginulih boraca. Poručio je da je obrazovanje najvažnije za ovu djecu kako bi sebi osigurali sigurnu budućnost i zamolio ih je da istraju i da neprestano usvajaju nova znanja na putu ka uspjehu. Napomenuo je da Stranka demokratske akcije vodi računa o ovoj djeci koliko god je moguće.


prijemstip005
Rukovodstvo ” Fatme ” OO SDA Tuzla zahvalilo se predsjedniku Bukvareviću bez čije pomoći svih ovih godina mnogo toga ne bi moglo biti realizovano, pa ni nedavno putovanje stipendista u Sarajevo na svečanu dodjelu stipendija za školsku 2012./2013. godinu iz kategorije Fond “Sheikh Saleh Kamel”. Također su se pridružili predsjednikovim željama da ova djeca najhrabrijih sinova BiH uspješno okončaju svoje obrazovanje i nađu zaposlenje.

Istakli su važnost očuvanja spomen obilježja koja su podignuta u čast šehida i poginulih boraca te obilazak njihovih mezarja.

Dobitnici stipendija su obećali da će svojim trudom i marljivim učenjem opravdati ukazano povjerenje.

prijemstip001

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla