Prijem u GO SDA Tuzla za dr. sc. Amru Imširagić, najbolju nastavnicu ex Jugoslavije”

20191111 120251

Prijem u GO SDA Tuzla za dr. sc. Amru Imširagić, najbolju nastavnicu ex Jugoslavije”

 

Predsjednik Povjereništva Gradskog odbora SDA Tuzla doc.dr. Salko Bukvarević i predsjednik Savjeta za obrazovanje i nauku GO SDA Tuzla dr. sc. Isat Skenderović danas su u prostorijama Stranke organizovali prijem za dr.sc.Amru Imširagić iz Tuzle koja je ponosno ponijela priznanje “Najbolji nastavnik ex Jugoslavije”. Ovo priznanje joj je dodijeljeno na trećoj balkanskoj konferenciji ANN ex Jugoslavije “Svijet obrazovanja briše granice”, koja je održana u Beogradu od 30.10. do 2.11.2019. godine. 

Dr. sc. Imširagić, dobitnica je i pohvalnice od Asocijacije ANN za najinspirativniju promociju nastavnickog stvaralaštva. Njen rad i zalaganje za svako dijete s posebnim potrebama prepoznaju učenici s posebnim potrebama, roditelji,  te brojni stručnjaci čiji je bila edukator za sve zemlje bivše ex Jugoslavije.

Autor je 6 priručnika za rad s djecom oštećenog sluha, 2 udžbenika za studente, 50 naučnih i 30 stručnih radova. Edukator je nastavnicima i stručnim saradnicima sa prostora ex Jugoslavije na temu rada s djecom s posebnim potrebama.  Autor je i realizator mnogobrojnih projekta na temu rada djece s posebnim potrebama, ali i rada s djecom romske nacionalnosti.

’’Nagrada je samo motivacija da budem još uspješnija. Priznanje mi je dalo još jednu obavezu da moram kontinurano nastaviti na stručnom usavršavanju. Obrazovanje ne završava završetkom fakulteta, magisterija, doktorata. Ono ima za cilj cjeloživotno učenje. Ono što znam kap je, ono što ne znam okean je! Nagrada mi je dala obavezu da moram nastaviti dalje i širiti ideju o inkluziji, promovisati prava djece s posebnim potrebama koja su uključena u inkluzivni proces na principu humanosti. Veliko hvala predsjedniku Bukvareviću na ovom prijemu kao i članovima Savjeta za obrazovanje i nauku GO SDA Tuzla’’– istakla je dr.sc. Amra Imširagić.

Sastanku su prisustvovali i nastavnica Jasmina Jovanović – Mešković, sekretar GO SDA Tuzla Edis Bajić, predsjednica Asocijacije žena Jasna Hadžiselimović i članovi Savjeta za obrazovanje i nauku.

Predsjednik Bukvarević je uputio najiskrenije čestitke dr.sc. na ovom velikom priznanju istakavši da su ovakvi kadrovi koje SDA ima u svojim redovima ponos cijele države.

„ Velika nam je čast što je naša uvažena članica dr.sc. Amra Imširagić ponijela ovako značajno priznanje i što je među 365 ljudi, osvojila čak pet nagrada. Ogromna je požrtvovanost raditi sa osobama sa posebnim potrebama, osposobljavati ih za svakodnevni život i rad. Gospođa Imširagić članica je Savjeta za nauku i obrazovanje GO SDA Tuzla i siguran sam da će svojim aktivizmom dati ogroman doprinos. SDA Tuzle prepoznaje ovakav potencijal i ponosni smo što su ovakvi ljudi dio našeg tima „ – kazao je predsjednik Bukvarević.