Press konferencija Kluba vijećnika SDA: Ne podržavamo poskupljenje vode građanima općine Tuzla !

pressnovembar001

Press konferencija Kluba vijećnika SDA: Ne podržavamo poskupljenje vode građanima općine Tuzla !

Klub vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla danas je održao press konferenciju na kojoj je iznio stavove Kluba sa 11. redovne sjednice Vijeća koja je održana 31. oktobra ove godine.


” Klub vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla podržao je Odluku o kreditnom zaduženju Općine Tuzla kod njemačke Kreditne banke za obnovu u iznosu do 6.250.000 eura iz dva razloga. Prvi razlog je što će se kreditna sredstva koristiti za finansiranje suštinskih potreba građana općine Tuzla tj. projekte izgradnje sistema vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda, a drugi razlog je što ovaj kredit prati značajan grant u iznosu od 5,392 miliona eura i iznos od 750.000 eura za mjere institucionalnog jačanja JKP „Vodovod i kanalizacija” Tuzla kao korisnika kredita.

Klub vijećnika nije podržao Odluku o povećanju cijena pitke vode, odvođenje otpadnih voda i naknade za održavanje vodomjera i vodomjernih šahtova u iznosu od 10 %, počev od 01.01.2014. godine jer nas predlagač nije ubijedio da je povećanje cijena vode uslov za dobijanje kredita obzirom da otplata kredita započinje tek od 2018. godine „ – istakao je predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla Sabahudin Imamović.

pressnovembar003
Klub vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla glasao je za Nacrt budžeta Općine Tuzla.

” Prema Nacrtu, budžet Općine Tuzla za 2014. godinu je nažalost manji za oko 10 miliona KM, što je zabrinjavajuće, jer što bude manje novca u budžetu to će biti i manje realizovanih projekata iz svih životnih oblasti. Prilikom usvajanja prijedloga budžeta Klub vijećnika SDA će nastojati da putem amandmana obezbijedi pravedniju preraspodjelu budžetskih sredstava. ” – kazao je predsjednik Kluba vijećnika SDA Sabahudin Imamović.

Klub vijećnika SDA se oglasio i povodom saopštenja Kluba vijećnika SDP-a zbog kako se navodi, uvredljivih riječi Sabahudina Imamovića izgovorenih za govornicom na sjednici Općinskog vijeća Tuzla.

„ Saopštenje Kluba vijećnika SDP-a ima za cilj odvraćanje pažnje javnosti od stvarnih problema u općini Tuzla, tj. da je budžet Općine Tuzla za 2014. godinu manji za oko 10 miliona KM i da će građanima kao čestitka za 2014. godinu doći računi za vodu uvećani za 10 %, a da su im već ispostavljeni računi za odvoz smeća koji su veći za skoro 100 %. „ – stav je Kluba vijećnika SDA.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla