Preminuo Timur Numić, bivši generalni sekretar SDA

Preminuo Timur Numić, bivši generalni sekretar SDA

Timur Numić, dugogodišnji generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) i direktor Centrale SDA, preminuo je u četvrtak 23.jula u Sarajevu u 77. godini života.

Tu je informaciju potvrdio Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

– Na bolji svijet preselio je naš Timur Numić. Rahmetli Timur Numić veteran je borbe za Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu. Njegov odlazak je gubitak za sve nas koji ostajemo. Cijeli svoj život posvetio je aktivizmu i borbi za ravnopravnost, nezavisnost i napredak našeg naroda. Imao je povjerenje rahmetli Alije Izetbegovića, čiji je bio i blizak saradnik. Od rahmetli Timura smo mnogo toga naučili, mnogo dobrih projekata realizovali. Porodici želim sabur, a za Timura lijepi džennet – napisao je Skaka na svojoj facebook stranici.

Tokom svog političkog djelovanja Numić je bio desna ruka rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika SDA.

Ostat će upamćen kao čovjek koji je cijeli svoj život posvetio borbi za ravnopravnost, nezavisnost i dignitet bošnjačkog naroda.

Njegov doprinos u promoviranju kulturne baštine BiH nemjerljiv je, a posebno je bio angažiran na realizaciji veoma značajnog projekta “Čudo bosanskog otpora”, kao i postratnom zanavljanju Dana Ajvatovice.

Dženaza Timuru Numiću bit će klanjana u subotu 25.jula iza podne namaza u haremu Begove džamije. Ukop će biti obavljen na Starom mezarju Faletići u 14 sati.