Predstavljanje kandidata SDA Tuzle u MZ Osoje

osojiceskup001

Predstavljanje kandidata SDA Tuzle u MZ Osoje

Kandidati SDA Tuzle su u srijedu 01. oktobra 2014. godine posjetili Mjesnu zajednicu Osoje gdje je održan radni sastanak sa građanima te je predstavljena i izborna platforma SDA.

osojiceskup008
Osim kandidata prisutnima su se u ime domaćina obratili Zejnil Hodžić predsjednik MO SDA Osoje i Edis Bajić član Izvršnog odbora i Operativnog izbornog štaba SDA Tuzla.

” Zaokružite sve naše kandidate na listama za Skupštinu Tuzlanskog kantona, Parlament Federacije BiH, Parlamentarnu Skupštinu BiH i našeg kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva gospodina Bakira Izetbegovića. Mi Bošnjaci moramo da slijedimo slogan – U jedinstvu je snaga. SDA Tuzle ima izuzetno kvalitetne kandidate. Šestero od njih osam se po prvi puta kandiduje na listama. To su sve dokazani članovi SDA, ljudi koji savjesno i pošteno rade svoj posao i uživaju ugled u našem gradu. Podržite njih sve na izborima 12. oktobra. Samo ako SDA ima puni kapacitet kao 2002.-2006. godine onda ćemo svi mi uspjeti da idemo naprijed. Ne dozvolimo disperziju glasova i budimo jedinstveni. SDA sve što je u interesu građana BiH pretvara u djelo. ” – poručeno je u Mjesnoj zajednici Osoje.


Na listi SDA Tuzle je 8 kandidata: kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH je gospodin Hazim Rančić, diplomirani pravnik (3) ; kandidati za Parlament FBiH su Albina Vicković, diplomirani žurnalista (2), Prof.dr. med.sci Zijah Rifatbegović – specijalista opšte hirurgije (5), Salko Zildžić diplomirani profesor sporta (12) ; kandidati za Skupštinu TK su Minela Spahić profesorica bosanskog jezika i književnosti (2), Muris Andelija diplomirani pravnik (14), Doc.dr.med.sci Harun Avdagić-subspecijalista kardiohirurg (29) i Belma Smajić profesorica bosanskog jezika i književnosti (31).

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla