Predsjedništvo SDA prihvatilo Sporazum SDA, DF i Saveza za promjene

141110105.16 xl-400x218

Predsjedništvo SDA prihvatilo Sporazum SDA, DF i Saveza za promjene

Dijeljenje


Predsjedništvo SDA prihvata informaciju Glavnog operativnog izbornog štaba o provedenim aktivnostima na Općim izborima 2014. godine.

Predsjedništvo SDA se zahvaljuje aktivistima, članovima i simpatizerima na naporima uloženim u kampanji, te čestita na postignutim izbornim rezultatima Stranke i predsjedničkog kandidata.

Predsjedništvo SDA usvaja informaciju o provedenim aktivnostima radne grupe za implementaciju izbornih rezultata.

Predsjedništvo SDA prihvata Sporazum o programskim principima potpisan od strane SDA, DF i Saveza za promjene. Zadužuje se radna grupa da nastavi aktivnosti na implementaciji izbornih rezultata kako bi se formirale stabilne parlamentarne većine i uspostavila efikasna vlast na svim nivoima u BiH.

SDA pozdravlja inicijativu Ujedinjenog Kraljevstva i SR Njemačke koja predstavlja novi pristup Evropske unije prema Bosni i Hercegovini. U osnovi ova inicijativa treba da dovede do otklanjanja postojećeg zastoja integracijskog procesa Bosne i Hercegovine prema članstvu u EU.

Predsjedništvo Stranke ovlašćuje zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da potpiše sve potrebne izjave kako bi se novi pristup EU počeo što prije provoditi.

Predsjedništvo SDA pozdravlja projekat “Compact for Growth and Jobs” (Sporazum za rast i zapošljavanje u BiH). SDA smatra da ovaj projekat, pored deblokade procesa integracija BiH u EU, predstavlja najznačajniju oblast na kojoj vlasti trebaju raditi u budućem periodu.

Zadužuje se Glavni operativni izborni štab Stranke da izradi analizu izbornih rezultata po općinama.

Nakon što je potpredsjednik SDA Salko Selman podnio ostavke na sve funkcije u Stranci, Predsjedništvo SDA imenuje Asima Mekića kao vršioca dužnosti predsjednika Kantonalnog odbora SDA Srednjebosanskog kantona do održavanja redovnih izbora u stranci.

Redovna sjednica Glavnog odbora bit će održana 14. novembra ove godine u Sarajevu.

sda.ba