Predsjedništvo SDA podržalo stav Kluba Bošnjaka u Domu naroda BiH

predsjednistvo-za-slajder-400x224

Predsjedništvo SDA podržalo stav Kluba Bošnjaka u Domu naroda BiH

 


USVAJANJEM SETA ZAKONA RAZVLASTILA BI SE DRŽAVA, A JAČALI ENTITETI!

Predsjedništvo SDA najoštrije je osudilo nezakonito hapšenje poslanika SDA u državnom Parlamentu Šemsudina Mehmedovića od strane SIPA-e. Klub poslanika SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine podnijet će zahtjev Vijeću ministara BiH za suspenziju i utvrđivanje odgovornosti  direktora SIPA-e Gorana Zupca.

Šemsudin Mehmedović je odgovorno i u skladu sa zakonom obavljao dužnost načelnika Policijske uprave Tešanj u periodu 1992-1995. U to vrijeme, u Tešnju nije bilo neriješenih ubistava niti logora, a od vjerskih objekata srušeni su samo oni koje su razorile snage Radovana Karadžića i Ratka Mladića, tj. džamije.

Predsjedništvo Stranke podržalo je stav Kluba Bošnjaka u Domu naroda Bosne i Hercegovine da ne podrže set zakona (Zakon o JMBG, Zakon o državljanstvu BiH, Zakon o prebivalištu i boravištu državljana BiH te Zakon o putnim ispravama BiH). Prijedlozi ovih zakona su na putu razgradnje Bosne i Hercegovine i njima bi se razvlastila država, a jačali entiteti.

SDA je opredijeljena za suradnju i koaliciju sa HDZ BiH i HDZ 1990 i u tom cilju se vode razgovori.

Također, želimo razgovarati i surađivati sa drugim strankama, uključujući i SBB, s ciljem rješavanja važnijih pitanja i problema koji su u interesu Bosne i Hercegovine i njenih građana.

sda.ba