Predsjednik SDA Sulejman Tihić čestitao predsjedniku AK partije Recep Tayyip Erdoganu

cestitkasulejman

Predsjednik SDA Sulejman Tihić čestitao predsjedniku AK partije Recep Tayyip Erdoganu


Poštovani gospodine Erdogan,

U povodu ubjedljive i u aktualnom trenutku neprocjenjivo važne pobjede AK partije na lokalnim izborima u Republici Turskoj, Vama, članstvu i simpatizerima AK partije, kao i bratskom narodu Republike Turske čestitam u svoje i u ime SDA.

Vaša dosljednost i bezrezervna predanost u borbi za stabilnost i sveukupni prosperitet Republike Turske dali su rezultate koje niko nikada neće moći osporiti, a to je jaka, stabilna i prosperitetna Republika Turska kojoj danas na tome zavidi cijeli svijet.

Mi u Bosni i Hercegovini nismo sumnjali da to cijene i građani Turske te da će i na ovim upravo održanim izborima dati podršku AK partiji i Vama koji ste dokazali i pokazali svoju istinsku opredijeljenost da radite za dobrobit države i naroda, ali i da to možete i znate uraditi.

Dragi brate i prijatelju,

Posebno smo Vama, zvaničnicima i institucijama Republike Turske zahvalni za konstantnu podršku koju dajete Bosni i Hercegovini i našem narodu.

Saznanje da ste uz nas Vi i Republika Turska – danas respektabilan i nezaobilazan politički i ekonomski faktor u svijetu, dajne nam dodatnu snagu i vjeru da istrajemo u borbi za pravdu, stabilnost i prosperitet Bosne i Hercegovine. Sa Republikom Turskom kakva je ona danas i njenom pozicijom u svijetu, sa bezuvjetnom podrškom bratskog turskog naroda, mi i Bosna i Hercegovina znamo da ćemo uspjeti.

sda.ba