Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović održao sastanak sa članovima Izbornog štaba GO SDA Tuzla

Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović održao sastanak sa članovima Izbornog štaba GO SDA Tuzla

Članove Izbornog štaba Gradskog odbora SDA Tuzla, predsjednika Salku Zildžića, prof.dr. Izudina Kapetanovića i nosioca liste SDA za Gradsko vijeće Tuzla prof.dr. Zijaha Rifatbegovića danas je u Centrali stranke primio predsjednik SDA BiH gospodin Bakir Izetbegović.

Razgovarano je o postignutim izbornim rezultatima Gradskog odbora SDA Tuzla na proteklim Lokalnim izborima.

Stranka demokratske akcije Tuzla je druga stranka po snazi u Gradskom vijeću Tuzla sa osvojenih 6 200 glasova, pet vijećnićkih mandata  i sa povećanjem povjerenja glasača za  3% u odnosu rezultat iz 2018. godine.

Načelnik Klinike za hirurgiju UKC Tuzla prof.dr Zijah Rifatbegović, koji je bio nosilac liste Stranke demokratske akcije (SDA) za Gradsko vijeće Tuzla rekorder je po broju dobijenih pojedinačnih glasova. Rifatbegović je dobio 2.936 glasova.

U Gradskom odboru SDA Tuzla su zadovoljni postignutim rezultatom na čemu im je čestitao i predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović.

Na sastanku je delegacija GO SDA Tuzla istakla da Gradski odbor SDA Tuzla daje punu podršku aktivnostima koje vodi predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović na očuvanju države i stabilnosti stranke.