Predsjednik OO SDA Tuzla dr. Salko Bukvarević održao sastanak sa predstavnicima LOT-tima

lot2012001

Predsjednik OO SDA Tuzla dr. Salko Bukvarević održao sastanak sa predstavnicima LOT-tima

 

Predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla dr. Salko Bukvarević upriličio je prijem za predstavnika EUFOR-ovog LOT tima Tuzla, natporučnika Petera Mocka. Radi se o redovnoj posjeti LOT tima političkim strankama.

lot2012002
Susret je protekao u razgovoru o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, o pripremi Stranke demokratske akcije Tuzla za lokalne izbore i o aktivnostima koje Stranka provodi u skladu sa Statutom i Platformom SDA.

Predsjednik Bukvarević je istakao da se SDA kao narodna stranka svesrdno zalaže za ulazak BiH u Evropsku uniju i NATO, i teži da Bosna i Hercegovina bude na evropskom putu. Jedina je stranka u BiH koja je još od 2004. godine članica Asocijacije Evropskih narodnih stranaka, najjače grupacije u evropskom parlamentu. Takođe, rečeno je da Stranka afirmiše evropske vrijednosti i standarde, te članstvo u evroatlanskim integracijama, uz očuvanje tradicionalnih vrijednosti bosanskog identiteta.


Naglašeno je da je veoma važna pomoć evropskih institucija, a posebno to da navedene institucije uočavaju razliku između stranaka koje rade na jačanju Bosne i Hercegovine od onih koje opstruiraju njen evropski put.

Na kraju sastanka dogovoren je nastavak dosadašnje dobre saradnje LOT tima Tuzla i Općinskog odbora SDA Tuzla.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla