Predsjednik OO SDA Tuzla dr. Salko Bukvarević bio domaćin predsjedniku SDA BiH Sulejmanu Tihiću

glavniodborsda 004

Predsjednik OO SDA Tuzla dr. Salko Bukvarević bio domaćin predsjedniku SDA BiH Sulejmanu Tihiću

 


Predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla dr. Salko Bukvarević bio je danas domaćin predsjedniku SDA BiH gospodinu Sulejmanu Tihiću koji je u Tuzlu stigao kako bi prisustvovao sjednici Glavnog odbora SDA. Nakon zajedničkog klanjanja džume namaza u Čaršijskoj džamiji, u ugostiteljskom objektu u centru grada popila se i bosanska kahva uz srdačan razgovor .

glavniodborsda 013

Osnovna tema sjednice Glavnog odbora SDA koja je održana u tuzlanskom BKC-u bila je „realizacija procesa povratka – perspektive i problemi”.

glavniodborsda 064Kao što je to bila praksa i do sada, u većim gradovima kantona u Federaciji BiH su održavane sjednice Glavnog odbora SDA te je tako danas i u Tuzli. Vjerujem da će sjednica dati posebne zaključke i upute našim predstavnicima u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti kako da ostanemo na glavnom putu povratka, pomoći povratnicima, održivom povratku i borbi za cjelovitu demokratsku Bosnu i Hercegovinu. Što se tiče podrške povratku, Općinski odbor SDA Tuzla sarađuje sa povratničkim mjestima u okolini Zvornika i Srebrenice. Već kontinuirano, dugi niz godina, kroz humanitarne akcije organizujemo prikupljanje školskog pribora, hrane i odjeće. Takođe, imamo i tzv. kulturnu saradnju. Za Bajram je tamo bilo organizirano bajramsko druženje, odnosno bajramsko veče. Tu su i druge aktivnosti, kao što je npr. bio dolazak djece iz tih naselja u Narodnu i univerzitetsku biblioteku ” Derviš Sušić” Tuzla gdje su se upoznali sa njenim radom i bili su naši cjelodnevni gosti u Tuzli – kazao je predsjednik OO SDA Tuzla, dr. Salko Bukvarević.

glavniodborsda 021
Glavni odbor SDA je iznio stav o današnjim izjavama predsjednika RS Milorada Dodika, kojima se negira državnost i najavljuje raspad BiH. Na sjednici su razmatrani i izvještaji o radu za 2010./2011. godinu asocijacija koje djeluju u okviru SDA.

glavniodborsda 073

Delegacija Glavnog odbora SDA je položila cvijeće na Slanoj Banji na spomenik palim borcima od 1942.-1945., spomenik šehidima i palim borcima od 1992.-1995., na Aleju mladosti i na tuzlanskoj Kapiji. U delegaciji su bili Semiha Borovac, Senija Bubić, Mirzeta Hadžić Suljkić, te Salko Bukvarević i Dženita Merdan.

glavniodborsda 090
(fotografije možete pogledati u fotogaleriji)


Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla