Povjereništvo GO SDA Tuzla održalo treću redovnu sjednicu

20180310 172403

Povjereništvo GO SDA Tuzla održalo treću redovnu sjednicu

Povjereništvo Gradskog odbora SDA Tuzla je u subotu 10. marta 2018. godine održalo treću redovnu sjednicu.
U okviru dnevnog reda se raspravljalo o realizaciji Odluka i Zaključaka sa prethodnih sjednica. Usvojen je Okvirni program rada Povjereništva GO SDA Tuzla.

Razmatrana je i usvojena Odluka o imenovanju Savjeta GO SDA Tuzla. Tako će unutar Gradskog odbora djelovati deset Savjeta i to : Savjet za pravna pitanja, Savjet za ekonomska pitanja i finansije, Savjet za prostorno uređenje, okoliš i komunalnu infrastrukturu, Savjet za zdravstvo, Savjet za veterinarstvo i sigurnost hrane, Savjet za boračka pitanja, Savjet za obrazovanje i nauku, Savjet za kulturu, sport i mlade, Savjet za odnose s medijima, Savjet za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. Svaki Savjet čine stručni i kompetentni ljudi za tu oblast te se očekuje da ova tijela svojim radom daju značajan doprinos u funkcionisanju Gradskog odbora. Zaključeno je da se svi ovi Savjeti mogu i proširivati po potrebi.

Razmatrajući aktuelnu političku situaciju, Povjereništvo je donijelo zaključak o obilasku svih mjesnih ogranaka u predstojećem periodu kako bi se o tome informisalo i članstvo na terenu te napravila priprema za predstojeće Opće izbore.

Na temu aktuelne političke situacije Povjereništvo GO SDA Tuzla će u narednih 15 dana organizovati i tribinu na kojoj će se kao uvodničari obratiti predstavnici Stranke sa državnog, federalnog i kantonalnog nivoa, a o tačnom datumu održavanja tribine javnost će biti blagovremeno informisana.

20180310 172503

20180310 172410

20180310 172449