Potvrđeno : SDA osvojila 6 vijećnićkih mjesta u Općinskom vijeću Tuzla

centralni014

Potvrđeno : SDA osvojila 6 vijećnićkih mjesta u Općinskom vijeću Tuzla

 

Na osnovu objavljenih utvrđenih izbornih rezultata Lokalnih izbora 2012. godine od strane Centralne izborne komisije BiH, Stranka demokratske akcije Tuzla druga je stranka u Općinskom vijeću Tuzla i najjača je opoziciona stranka sa osvojenih 6 923 glasa. SDA će imati šest vijećnika, a to su Mirsad Malohodžić, Sabahudin Imamović, Edis Bajić, Beriz Sakić, Edin Haračić i Mirza Tupajić.

U Općinskom odboru SDA Tuzla su zadovoljni i ističu da je rezultat Stranke realan.

gtzskup047„ U ime Općinskog odbora SDA Tuzla i u svoje lično ime zahvaljujem građanima Tuzle koji su dali svoj glas i povjerenje kandidatima sa liste SDA. Čestitam kandidatu SDA za načelnika Općine Tuzla prim.dr. Adiju Rifatbegoviću i svim kandidatima sa liste Stranke demokratske akcije Tuzla na jedinstvu i timskom radu u toku predizborne kampanje. Izražavam zadovoljstvo što smo kao građani Tuzle dobili ovakav sastav Općinskog vijeća čime su stvoreni preduslovi za njegov demokratski rad u interesu građana, a ne jedne partije. SDA je kroz kampanju direktnog kontakta sa građanima i bez upućene ijedne ružne riječi za bilo kojeg kandidata iz druge političke stranke pokazala demokratski kapacitet i uvela u našem gradu novi način dijaloga među političkim subjektima. Klub vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla će i dalje biti otvoren za sve građane iz svih mjesnih zajednica i osnovno načelo rada Kluba će i dalje biti ONO ŠTO JE DOBRO ZA GRAĐANE TUZLE DOBRO JE I ZA SDA „ – kazao je predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla dr.sc. Salko Bukvarević.

Kada je riječ o izbornom rezultatu kandidata SDA za načelnika Općine Tuzla, dr. Adija Rifatbegovića, OO SDA Tuzla izražava zadovoljstvo jer je kandidat osvojio drugo mjesto sa 7 066 glasova te je svojom časnom kampanjom na miran i dostojanstven način pokazao da se može napraviti dobar rezultat.


Kako je saopšteno iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH, najviše načelničkih mandata na Lokalnim izborima 2012. osvojila je Stranka demokratske akcije (SDA) – njih 37.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla