Položeno cvijeće na mezarju Kovači

news-2013-mart-komsic_izetbegovic_dan_armije_aa_3_964975860-400x300

Položeno cvijeće na mezarju Kovači


Članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Željko Komšić su povodom obilježavanja 15. aprila, Dana Armije BiH, položili vijence na centralno obilježje na mezarju Kovači i na mezar prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića, te odali počast poginulim borcima Armije BiH.

Počast braniteljima BiH odale su i brojne delegacije kako izvršne i zakonodavne vlasti, tako i boračkih i šehidskih udruženja i organizacija.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je u izjavi za medije kazao da s obzirom na otpore razvoj Oružanih snaga BiH ne ide planiranom brzinom.

– Ne možemo reći i da smo potpuno nezadovoljni. Imamo ujedinjene Oružane snage BiH. Naravno, postoje i oni kojima takve Oružane snage nisu u interesu, te na svaki način pokušavaju da koče dalji razvoj. Ipak, stvari idu u pravom smjeru, jer BiH će imati jake, operabilne oružane snage koje će biti dio NATO saveza – istakao je Izetbegović.

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić smatra da unutar Oružanih snaga BiH vlada veće jedinstvo nego što je to predstavljeno u javnosti.

– Ima volje i želje za ravoj Oružanih snaga BiH. Mi jedinstveno djelujemo kada je u pitanju naš rad – obuka u Oružanim snagama BiH, te naš pristup ka euroatlanstkim integracijama – zaključio je Osmić.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, nakon polaganja cvijeća na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, predvodio je vjerski program u okviru kojeg su proučeni odlomci iz Kur’ana.

(Vijesti.ba/Fena)

sda.ba