Politika HDZ-a će doživjeti kraj kakav je imao UZP u Haagu

20180111 2 28024503 29657413-400x225

Politika HDZ-a će doživjeti kraj kakav je imao UZP u Haagu


Već dugo vremena Dragan Čović potpomognut raznim vrstama lobista iz Republike Hrvatske, po evropskim centrima provodi propagandu u kojoj iznosi laži i najgrublje insinuacije o Bošnjacima koji su tobože radikali, islamisti, isilovci i tako dalje. Namjera te politike je da se oslabi probosanski politički faktor i da se otvori put za dalju dezintegraciju i cijepanje Bosne i Hercegovine, kazao je za Vijesti.ba Halid Genjac predsjednik Glavnog odbora SDA.

“Gospodin Izetbegović u svome intervjuu je u velikoj mjeri razobličio te laži i nosioce te propagande, i otud je uslijedio ovaj orkrestrirani napad Čovićevih poslušnika.Ovakav pristup gospodina Čovića i općenito nosioca te propagande, tih laži i insinuacija, može se slobodno reći da je na platformi Udruženog zločinačkog poduhvata”, kazao je Genjac.

– Kao što su u ratu u okviru tog Udruženog zločinačkog poduhvata ubijani civili, Bošnjaci zatvarani u logore, protjerivani sa prostora gdje je djelovao HVO, i uništavani svi tragovi njihovog kulturnog i vjerskog identiteta, tako se sada navođenje da su Bošnjaci, radikali, teroristi, islamisti, pokušava Evropu staviti u funkciju Čovićeve vrlo opasne politike koja samo može destabilizirati region i koja predstavlja prijetnju miru, dodaje Genjac.

“Kao što je Udruženi zločinački poduhvat završio u Haagu, tako će i ova politika u ovom vremenu doživjeti sličan kraj, jer je ona u svojoj suštini gubitnička štetna za sve građane u Bosni i Hercegovini, i to ponajviše za Hrvate u BiH. Sa onima koji su spremni iznositi takve laži, teško je i skoro nemoguće dogovarati se i postizati nužne kompromise koji su najviše potrebni Hrvatima u BiH”, rekao je Genjac.

Genjac smatra da veliki dio Hrvata, razumije o čemu se radi, ne dijeli Čovićevo mišljenje, te prije svega poštuje činjenicu da Bošnjacima koji su preživjeli što su preživjeli u minulom ratu, jednostavno nije pristojno na takav način insinuirati i prijetiti.

“Međutim HDZ-ova gubitnička politika u svojoj kraktkovidosti jednostavno ne vidi činjenicu da su u BiH međunarodne organizacije, prisutne kao ni u jednoj drugoj državi, od štaba NATO-a, OHR-a, OSCE-a, delegacije EU, i da svi oni dobro znaju prilike i odnose u BiH, i dobro znaju koju politiku zagovara Čović, a koju politiku zagovara bošnjački politički faktor”, rekao je Genjac za Vijesti.ba.

(Vijesti.ba)