Počela realizacija sporazuma Lagumdžija-Čović

lagumdzija-moon-formiranju-nove-parlamentarne-vecine-bih-slika-515470-e1357914533381

Počela realizacija sporazuma Lagumdžija-Čović

 


TREĆI KANAL ZA RUŠENJE DRŽAVE BiH!

Na temelju sporazuma Lagumdžija – Čović, Vijeće ministara BiH donijelo je odluku o osnivanju trećeg – hrvatskog kanala u okviru javnog rtv. servisa u našoj zemlji. SDA je za jedan BH rtv. servis, nikada nije tražila, niti bi ikada podržala, osnivanje bošnjačkog kanala i stoga je apsolutno protiv hrvatskog kanala u okviru javnog rtv. servisa u BiH.

Bosna i Hercegovina je mala država i ne može finansirati tri javna rtv. servisa, niti su joj potrebni. Insistiramo da se u potpunosti implementiraju postojeći zakoni kojima je reguliran rad i funkcioniranje javnog rtv. servisa. Ukoliko sada nisu u cijelosti riješena neka pitanja u vezi sa zastupljenošću jezika, promocijom kulture, religije i tradicije bh. naroda i građana, zakone treba dopuniti u tom smislu.

Nije sporno osnivanje bilo kakve tv. stanice u našoj zemlji, ali je njihovo finansiranje isključivo privatna stvar osnivača. Oni koji insistiraju na hrvatskom kanalu u okviru javnog rtv. servisa u Bosni i Hercegovini do sada nisu uplatili niti jednu KM rtv. takse i dokazali su da nisu u stanju isfinansirati ni lokalnu hrvatsku televiziju. Stoga su ovakvi zahtjevi potpuno nelegitimni i usmjereni na rušenje države Bosne i Hercegovine, pa će poslanici i delegati SDA u oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine glasati protiv ovakve odluke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

sda.ba