Podijeljene bojanke najmlađim štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

bojanke 2

Podijeljene bojanke najmlađim štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

 

Članovi Mjesnog ogranka SDA Slavinovići podijelili su bojanke najmlađim štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Podijeljeno je šezdesetipet bojanki, a ukupna vrijednost donacije je 650 konvertibilnih maraka.

bojanke1
„ Mjesni ogranak SDA Slavinovići ima veoma dobru saradnju sa Domom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, gdje smo već mnogo puta organizovali ovakve i slične akcije. Djeca su se obradovala našoj posjeti i sa veseljem su primila bojanke koje će im uljepšati igru i druženje. Bojanke su prilagođene najmlađem uzrastu. Vremenske prilike koje vladaju ovih dana ne pogoduju boravku vani tako da će djeca moći kvalitetno da utroše vrijeme dok borave u ustanovi, a ujedno i da nešto nauče „ – kazao je predsjednik Mjesnog ogranka SDA Slavinovići dr.sci. Isat Skenderović.


Donaciju je obezbjedio aktivista Mjesnog ogranka SDA Slavinovići Hrustan Noćić koji kontinuirano pomaže djecu iz Podrinja i Tuzle.

„ Radost na licima ove djece govori dovoljno. Zadovoljstvo mi je veliko kada god mogu da nešto učinim za njih, da im svi zajedno uljepšamo svakodnevnicu. Kada smo im donijeli bojanke htjeli su odmah da ih upotrijebe, da se zajedno igraju i boje sa nama. Veoma su srdačni, otvoreni, kao i svi ljudi koji rade ovdje, od vaspitača do menadžmenta „ – istakao je Hrustan Noćić.

Mjesni ogranak SDA Slavinovići će ovakve i slične akcije nastaviti i u narednom periodu.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla