Parlamentarna većina u Skupštini TK najavljuje: Uskoro razrješenje krize izvršne vlasti i deblokada Tuzlanskog kantona

askuo321

Parlamentarna većina u Skupštini TK najavljuje: Uskoro razrješenje krize izvršne vlasti i deblokada Tuzlanskog kantona

Zastupnici parlamentarnih stranaka i samostalni zastupnici koji čine većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona na današnjem su sastanku odlučili u idućim danima poduzeti energičnije mjere kako bi se uskoro riješila kriza izvršne vlasti u TK i deblokirao Kanton koga SDP već tri mjeseca drži kao svoga taoca.

Na sastanku su utvrđene aktivnosti u vezi daljnjeg finansiranja Kantona te ispunjavanja obaveza iz ranijih i ove godine, poljoprivrednicima, borcima i članovima njihovih porodica, budžetskim korisnicima i socijalnim kategorijama. U obzir je uzeta i činjenica da smijenjena i Vlada bez povjerenja koja usto danima egzistira bez kvoruma, nije ispoštovala odluku Skupštine i isplatila sva davanja koja je morala.


Ponovno je odaslano ozbiljno upozorenje članovima SDP-a koji sjede u premijerskoj i ministarskim foteljama na kršenje skupštinske odluke od 13. marta ove godine o obustavi svih imenovanja i postavljenja u društvima, institucijama i ustanovama kojima upravlja Kanton. Poseban je osvrt bio na nezakonitosti u posljednjem slučaju – imenovanja direktora klinika na Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla.

Zastupnici parlamentarnih stranaka i samostalni zastupnici koji čine većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona zauzeli su stav da nijedna nelegalna isplata budžetskog novca od početka ove godine neće proći bez odgovornosti onih koji su je odobrili.

Parlamentarna većina u Skupštini Tuzlanskog kantona