OŽ SDA Brčanska Malta: Položeno cvijeće i odata počast poginuloj mladosti u krugu nekadašnje kasarne “Husinska buna” u Tuzli

OŽ SDA Brčanska Malta: Položeno cvijeće i odata počast poginuloj mladosti u krugu nekadašnje kasarne “Husinska buna” u Tuzli

Danas, 17.10.2020 godine članice organizacije Žene SDA “Brčanska Malta” su položile cvijeće i odale počast poginuloj mladosti u krugu nekadašnje kasarne “Husinska buna” u Tuzli.

Ove mladiće je usmrtila četnička granata ispaljena na tu lokaciju tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Bili su u stroju, spremni na zadatke i u trenutku polaska zadesila ih je smrt.

Rijetko se u javnosti spominje i to stradanje naših sugrađana pa smo ovim putem željele vratiti uspomenu i na tu mladost koja je brutalno ubijena.  Obišle smo i našu heroinu, članicu Kadiru Nukić u objektu budućeg Streljačkog kluba koji ona sa saradnicima renovira, sa najiskrenijom namjerom da ljepotu ovog sporta približi tuzlanskoj omladini. Kadira Nukić je naša reprezentativka, u ratu je izgubila sina i muža, a u životu je drži entuzijazam i želja da svoje znanje prenese na mlađe. Iako je sa protetičkom protezom, bez noge koju je izgubila prilikom granatiranja, Kadira neumorno radi i daje primjer ostalim ženama da život ne staje dok god može dati doprinos za bolju Tuzlu, ljepšu budućnost mlađih pokoljenja- istakla je predsjednica organizacije Žene SDA Tuzla mr.sc. Jasna Hadžiselimović.

Obilazak i posjetu je organizirala predsjednica OŽ “Brčanska Malta” Merima Zubović.