Organizovan tradicionalni iftar GO SDA Tuzla

000 0140

Organizovan tradicionalni iftar GO SDA Tuzla

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla je 17. maja ove godine organizovao tradicionalni iftar za članove i simpatizere SDA u restoranu Motela „ Rudar”.

Vrijedni domaćini su se pobrinuli da sve izgleda besprijekorno i da se svi postači osjećaju ugodno dok zajedno čekaju akšamski ezan.

Iftaru koji je protekao u izuzetno prijatnoj atmosferi je prisustvovalo nekoliko stotina zvanica, članova GO SDA Tuzla, Povjereništva Gradskog odbora SDA Tuzla i Kantonalnog odbora SDA TK, Asocijacija žena, Asocijacija mladih, Asocijacija „ Fatma”, vijećnici SDA Tuzla, zastupnici SDA na svim nivoima, kadrovi SDA, članovi Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i dr.

Prisutnima se obratio predsjednik Povjereništva GO SDA Tuzla Salko Bukvarević koji se svima zahvalio na dolasku : ” Najtoplije vam se zahvaljujem što ste došli da zajedno podijelimo radost iftara. Iftari su ukras ramazana i nadam se da ćete i sa ovog večerašnjeg ponijeti najljepše utiske i da ćete i preostale dane ramazana provesti u zdravlju i dobrom raspoloženju. Ovih dana obilježavamo i godišnjicu SDA, koja je osnovana 26. maja 1990. godine. Naš predsjednik rahmetli Alija Izetbegović je udario temelje, a na nama je da ih nadzidamo, da čuvamo državu Bosnu i Hercegovinu i da se međusobno potpomažemo. Ramazan je mjesec druženja i samilosti, te vas pozivam da se što je moguće više ujedinimo oko svega onoga što čini naše vrijednosti, tradicijske, vjerske, kulturne do naše domovine BiH. Želim vam svima da u hajru ispostimo ovaj ramazan i da u zdravlju i rahatluku dočekamo Bajram. “


DSC 0190

DSC 0188

DSC 0163

DSC 0178

DSC 0152

DSC 0145

DSC 0155

DSC 0172