Organizovan tradicionalni iftar GO SDA Tuzla

000 0140

Organizovan tradicionalni iftar GO SDA Tuzla

Dijeljenje

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla je 17. maja ove godine organizovao tradicionalni iftar za članove i simpatizere SDA u restoranu Motela „ Rudar”.

Vrijedni domaćini su se pobrinuli da sve izgleda besprijekorno i da se svi postači osjećaju ugodno dok zajedno čekaju akšamski ezan.

Iftaru koji je protekao u izuzetno prijatnoj atmosferi je prisustvovalo nekoliko stotina zvanica, članova GO SDA Tuzla, Povjereništva Gradskog odbora SDA Tuzla i Kantonalnog odbora SDA TK, Asocijacija žena, Asocijacija mladih, Asocijacija „ Fatma”, vijećnici SDA Tuzla, zastupnici SDA na svim nivoima, kadrovi SDA, članovi Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i dr.

Prisutnima se obratio predsjednik Povjereništva GO SDA Tuzla Salko Bukvarević koji se svima zahvalio na dolasku : ” Najtoplije vam se zahvaljujem što ste došli da zajedno podijelimo radost iftara. Iftari su ukras ramazana i nadam se da ćete i sa ovog večerašnjeg ponijeti najljepše utiske i da ćete i preostale dane ramazana provesti u zdravlju i dobrom raspoloženju. Ovih dana obilježavamo i godišnjicu SDA, koja je osnovana 26. maja 1990. godine. Naš predsjednik rahmetli Alija Izetbegović je udario temelje, a na nama je da ih nadzidamo, da čuvamo državu Bosnu i Hercegovinu i da se međusobno potpomažemo. Ramazan je mjesec druženja i samilosti, te vas pozivam da se što je moguće više ujedinimo oko svega onoga što čini naše vrijednosti, tradicijske, vjerske, kulturne do naše domovine BiH. Želim vam svima da u hajru ispostimo ovaj ramazan i da u zdravlju i rahatluku dočekamo Bajram. “


DSC 0190

DSC 0188

DSC 0163

DSC 0178

DSC 0152

DSC 0145

DSC 0155

DSC 0172