Organizacija porodica šehida i poginulih boraca grada Tuzle i federalni ministar Bukvarević na Špicastoj stijeni odali počast poginulim borcima

5

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca grada Tuzle i federalni ministar Bukvarević na Špicastoj stijeni odali počast poginulim borcima


U organizaciji Udružena boraca „Crni Labudovi“, na Špicastoj stijeni je obilježena 24. godišnjica pogibije šehida majora Mujkić Vejza i kapetana Mujagić Fahrudina iz specijalne jedinice za posebne namjene Generalštaba Armije RBIH „Crni Labudovi“.

 

Pored saboraca i članova udruženja, počast su odali predstavnici porodica šehida i poginulih boraca grada Tuzle i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, koji je i sam bio pripadnik Crnih Labudova.

 

-Kad god dođem na Špicastu stijenu, pomiješani su mi osjećaji tuge i ponosa. Tuge za ovim našim saborcima i ponosa jer smo pripadali ovoj našoj jedinici. Sjećam se rahmetli Vejza, kad je došao u Crne Labudove iz Zvornika sa mjesta pomoćnika komandanta bataljona, pitali smo ga što je došao, odgovorio je da želi da bude u najboljoj jedinici Armije Republike Bosne i Hercegovine – kazao je ministar Bukvarević.

 

Prilikom održavanja historijskog časa, prisutnima su se obratili i bivši pripadnik jedinice Kemal Mušinbegović i predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Tuzla, Sabira Mićanović.  

 

– Salko Bukvarević je čovjek koji nam svesrdno pomaže sa nivoa Federacije u svim prilikama i za sva pitanja i probleme na koje nailazimo u radu i funkcionisanju naše organizacije. Odavno nismo imali tako dobru saradnju i razumijevanje kao sa sadašnjim ministrom. I ovaj put, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Grada Tuzla je tradicionalno posjetila mjesto pogibije Mujagić Fahrudina i zajedno smo odali počast poginulima na Špicastoj stijeni, kao i svim herojima rata 1992-1995.godine, najboljim sinovima naše države, koji su za slobodu naše BiH dali najviše –svoj život – kazala je Sabira Mićanović.

 

I ove godine bio je prisutan Mujagić Fazlaga, otac poginulog Mujagić Fahrudina.

 

-Ovdje sam da se zahvalim jedinici Crni Labudovi od postanka do danas, što su branili državu i ostali joj vjerni do dan danas. Hvala svima kolegama moga rahmetli sina, koji ga ne zaboravljaju, ni njega ni ostale svoje saborce sve ove godine – rekao je Mujagić.

 

Avdo Subašić, predsjednik Udruženja boraca „Crni Labudovi“ zahvalio se svima na njihovom naporu da svake godine budu prisutni na obilježavanju ovako značajnih datuma.

 

-Mi kao Udruženje nikad nećemo prestati sjećati se naših saboraca koji su dali živote za domovinu, dali dijelove tijela i njihovih porodica. To nam je trajna obaveza i amanet koji su nam ostavili naši saborci kojih više nema među nama – izjavio je Subašić.

 

Kabinet ministra

1

2

3

4

6