Općinski odbor SDA Tuzla : Razrješenje Hazima Rančića sa dužnosti direktora ZZOTK je vrhunac političkog licemjerja vladajućih stranaka

hr

Općinski odbor SDA Tuzla : Razrješenje Hazima Rančića sa dužnosti direktora ZZOTK je vrhunac političkog licemjerja vladajućih stranaka


Izvršni odbor SDA Tuzla je na 48. redovnoj sjednici koja je održana 09.12.2013. godine jednoglasno osudio razrješenje dipl. pravnika Hazima Rančića sa dužnosti direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona od strane Vlade Tuzlanskog kantona.

Smatramo da je ovo bezobzirni nastavak političke hajke na kadrove političkih stranaka koje ne podilaze vladajućem SDP-u i SBiH-u, i pokušaj uspostavljanja jednoumlja te nametanje kontrole nad svim značajnijim institucijama u Kantonu.

Pravog razloga za smjenu nema, pogotovo kada se uzme u obzir da je sa Rančićem na čelu, Zavod zdravstvenog osiguranja TK poslovao u suficitu.

Kakvu agresivnu politiku prema neistomišljenicima vodi vladajuća SDP i SBiH, govori i to da se u ovom slučaju kada ne postoje valjani argumenti za nečiju smjenu, pribjegava pravnom nasilju i diskriminaciji, te naprasno vrše izmjene Zakona o Zavodu zdravstvenog osiguranja prema kojima na čelu ove ustanove ne može biti pravnik. Ovo ocjenjujemo katastrofalnim jer otkako postoji Zavod, i prije i poslije rata , direktor je mogao biti pravnik, a sada, bez obrazloženja, ne može.

S druge strane, Vlada TK ne smjenjuje direktore ustanova koje su u deficitu, a koje je postavio SDP ili njegovi koalicioni partneri, tako da ovo nikako drugačije ne možemo okarakterisati nego kao vrhunac političkog licemjerja i pohlepe za vlašću, a na štetu svih građana Tuzlanskog kantona.

                                                                  Općinski odbor SDA Tuzla