OO SDA Tuzla uspješno realizovao humanitarnu akciju u mjesecu Ramazanu

s.jpg oo tuzla

OO SDA Tuzla uspješno realizovao humanitarnu akciju u mjesecu Ramazanu

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla i ove je godine uspješno sproveo tradicionalnu humanitarnu akciju „ Pomoć građanima Tuzle u stanju socijalne potrebe tokom mjeseca Ramazana“. Učešće u akciji uzeli su članovi i simpatizeri Stranke, kao i privredni subjekti i drugi građani Tuzle koji su na ovaj način željeli da pomognu socijalno-najugroženijim stanovnicima našeg grada.

Akcija je sprovedena od 28. 06. 2011.- 15.08.2011. godine na dobrovoljnoj osnovi kroz uplatu novčanih priloga ili u prehrambenim artiklima. Donirana novčana sredstva utrošena su za kupovinu prehrambenih paketa za građane Tuzle koji veoma teško žive.  Distribuciju paketa su obavili predsjednici i članovi  mjesnih ogranaka, a na osnovu uvida u socijalno stanje stanovništva na području svojih mjesnih zajednica.

Ramazan je mjesec dobrih i berićetnih djela, pomaganja i darivanja, te je tako i ovaj put OO SDA Tuzla učinio napor da socijalno najugroženiji građani općine Tuzla osjete duh i blagodati tog plemenitog mjeseca. 

SDA kao i uvijek prepoznaje probleme građana Tuzle i na osnovu inicijativa koje dolaze iz mjesnih ogranaka SDA, od aktivista Stranke i naroda, sagledava problematiku i nastoji da iznađe najbolje rješenje jer sve što je dobro za građane Tuzle dobro je i za SDA.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla